A Honvéd célzott pontosabban

A Videoton FC-Puskás Akadémia U18 és U16 hiába futballozott fölényben, helyzetkihasználásban ezúttal a Honvéd volt jobb.


Igazi rangadóra került sor, a tabellát vezető csapatunk a harmadik helyen álló, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszó piros-feketék ellen ősszel nagy csatában egygólos vereséget szenvedett, így adva volt a visszavágás esélye. Ez azonban sajnos nem sikerült, és ismét a fővárosi együttes nyert. Meglehetősen korán, már a 7. percben vezetést szereztek a vendégek, Borgulya István góljával. Egészen az 53. percig nem tudtunk kiegyenlíteni, ekkor Barcsay Márk volt eredményes. Más kérdés, hogy az 51. perctől emberelőnyben játszottunk, mivel a játékvezető piros lapot mutatott fel a kispesti Szilvási Péternek. Ezúttal azonban nem tudtunk élni a létszámfölénnyel, annak ellenére, hogy sorozatban vezettük a támadásokat. Ráadásul a hajrában tőlünk is kiállították Balogh Pétert, mivel Bartal Bence röviden fejelte haza a labdát, Balogh pedig elütötte a labdára lecsapó kispesti játékost. Ez döntőnek bizonyult, mivel a büntetőt Mahalek Marcell értékesítette, így a vendégeknél volt az előny, amelyet már nem engedtek ki a kezükből.

Dajka László, a Videoton FC-Puskás Akadémia U18 edzője: Természetesen az eredménnyel nem, de a játékkal elégedett vagyok, rangadót játszottunk, az első tíz perc kivételével végig uraltuk a meccset, helyzeteket alakítottunk ki, amelyeket ma még a gólvonalról se tudtunk berúgni. A kapott gólokat pedig két súlyos egyéni hiba előzte meg.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.


Csapatunk a tabella negyedik helyén álló kispestieket fogadta, ellenük az őszi idényben Németh Erik találatával sikerült nyerni. A mai összecsapáson aztán borult a papírforma, annak ellenére, hogy jól kezdtük a mérkőzést, volt két komoly lehetőségünk. Aztán egy nagy védelmi hiba után az első helyzetét Koszta Márk révén kihasználta a vendégcsapat. A vezető gól után visszaálltak védekezésre, és kontrákra építettek, de ezen a meccsen a támadójátékunk nem tűnt igazán acélosnak, ez főleg az első játékrészben mutatkozott meg. A szünet után ismét jobban pörgött csapatunk, igazi ziccerekig ugyan nem jutottunk el, mivel mindig egy-egy kisebb hiba becsúszott, így elmaradtak a gólok. A második félidő második felében, pedig már látszott a csapaton a fáradság, támadtuk, akartunk egyenlíteni, ám a kilencvenedik percben Jakab Richárd talált be a kispestiektől, eldöntve ezzel a találkozót.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotó:pfla.hu)

Author: Németh Zoltán