Kölcsön-figyelő: május 9-16.

Budu Zivzivadze az NB I-ben, Szabó Levente az NB II-ben lőtt gólt győztes bajnokin.

Egy hét elteltével ismét megnéztük, hogy teljesítettek a Vidi kölcsönadott labdarúgói.

Az NB I-ben Budu Zivzivadze gólja is kellett az Újpest győzelméhez az utolsó fordulóban, a mérkőzést végigjátszó grúz (georgiai) csatárunk a lila-fehérek Mezőkövesd ellen, idegenben 3-2-re megnyert bajnokijának 71. percében talált be. Zeke Márió végig a pályán volt a Gyirmót Ferencváros elleni, 2-1-re elvesztített találkozóján. Halmai Ádám a ZTE második csapatában lépett pályára, az Andráshida ellen 5-2-re megnyert NB III-as bajnokin fiatal játékosunk a 36. és az 52. percben is gólt szerzett, a 45.-ben sárga lapot kapott, Zsóri Dániel nem volt a Zalaegerszeg keretében a hétvégén.

Az NB II-ben Szabó Levente a 61. percben állt be, majd a 66. minutumban gólt szerzett a Budafok Békéscsaba ellen 2-0-ra megnyert bajnokiján, amivel a XXII. kerületiek bent maradtak a másodosztályban. A Szeged hazai pályán 1-0-ra kapott ki a Győrtől, Csoboth Kevin kezdőként a 84. percig játszott. A Budaörs 5-0-s vereséget szenvedett a már bajnok Vasastól, a kooperációs megállapodás keretében ott szereplő Kojnok Zsolt végig a pályán volt, Horváth Barnabás a szünetben állt be.

Külföldön szereplő kölcsönjátékosaink közül Emil Rockov két mérkőzésen is pályára lépett az elmúlt héten,  kapusunk szerb élvonalbeli együttese, a Vojvodina a Partizan elleni kupameccset 2-1-re, a Cukaricki elleni bajnokit 3-0-ra veszítette el. Gundel-Takács Bence védte horvát másodosztályú együttese, az NK Jarun kapuját a Rudes elleni, 1-1-re végződött bajnokin. Lyes Houri román első osztályú csapata, a Craiova a kupában a Sepsiszentgyörgytől 1-0-ra, a bajnokság rájátszásában a CFR Clujtól (Kolozsvár) 2-1-re kapott ki, francia középpályásunk sérülése miatt továbbra sem volt keretben.

Author: Óházy Bálint

Photo: molfehervarfc.hu

More news