Vereség Mezőkövesden

Drámai körülmények között, büntetővel nyert a Mezőkövesd az utolsó percekben.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójának nyitómérkőzésén Mezőkövesden léptünk pályára péntek este. Huszti Szabolcs a múlt heti összeállításhoz képest sérülés miatt nem számíthatott Kasper Larsen és Nego Loic játékára, ám ismét ott volt a keretünkben hosszú kihagyás után Alef. A kezdőcsapat így a következőképpen festett: Kovács D. - Fiola, Serafimov, Stopira, Heister - Flores, Christensen - Kastrati, Dárdai, Schön - Kodro.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, az első percekben Karnitski lövését blokkolni tudtuk, majd Drazic kísérletét védte Kovács. Gyorsan reagáltunk, Heister majd Kodro próbálkozott a másik oldalon, de egyik lövés sem jelentett nagy veszélyt a mezőkövesdi kapura, Kovács védett, miután a menteni igyekvő Kastratiról hozzá pattant a labda. 18 perce tartott a meccs, amikor éppen koszovói szélsőnket igyekeztek szerelni a hazai tizenhatos sarkánál, Lirimet ápolni kellett az eset után, Berke sípja néma maradt.

A 34. percben azonban Kastrati megszerezte a vezetést! Dárdai beadása után ügyetlenkedtek a kék-sárga hátvédek, a koszovói válogatott játékos köszönte szépen és óriási gólt zúdított a kapuba mintegy 13 méterről (0-1)! Sajnos gyakorlatilag a középkezdésből gólt kaptunk, Besirovic 15 méterről volt eredményes - ügyesen lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-1). Az első játékrészben egyéb érdekes esemény már nem történt, két perc hosszabbítás után ért véget a félidő.

A szünetben a hazaiaknál Ephestiont Babunski váltotta, nálunk nem volt csere. A második játékrész egy Dárdai lövéssel indult majd négy perccel később Kodro fejesét védte Piscitelli.  A félidő első negyed órájában Molnár és Schön is lőttek egy-egy lesgólt, a 64. percben pedig szélsőnk került földre a tizenhatoson belül, de Berke ezúttal sem látott szabálytalanságot.

A 69. percben Pokorny váltotta Christensent. Hét perccel később Dárdai 19 méteres lövését bravúrral szedte ki a hosszú alsóból a hazaiak olasz kapusa, a kipattanót Fiola vágta kapu fölé. A 78. percben Pokorny próbálkozott 16-ról, de a labda nem okozott nagy zavart, majd egy perccel később ismét Piscitelli volt nagy munkában, amikor Kastrati beadása után Dárdai ötméteres fejesét szedte ki a gólvonalról a jó formában lévő hálóőr.

A hosszabbításban Drazic ugrott ki, majd a kontra végén rosszul adta Lukicnak a labdát, így ezt a szituációt még nem követte hazai gól, azonban a 92. percben Vajda lövése a játékvezető szerint Serafimov a könyökét érte el, amely után védőnket második sárga lappal kiállította Berke, Drazic pedig belőtte a büntetőt, 2-1-re nyert a Kövesd.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek