Magabiztos győzelem a Kisvárda ellen!

Schön duplázott, Kastrati és Dárdai is betalált az év utolsó tétmérkőzésén a MOL Aréna Sóstóban. 

Az OTP Bank Liga idei utolsó, 16. fordulójában a MOL Aréna Sóstóban fogadta csapatunk a hétvége előtt a tabella második helyén álló Kisvárdát. Huszti Szabolcs vezetőedző két helyen változtatott a szerdai, újpesti kezdő tizenegyen, a Kovács D. - Bese, Serafimov, Fiola, Stopira - Pokorny, Lednev - Menyhárt, Houri, Schön - Dárdai csapat futott ki a pályára. Saját nevelésű játékosunk, a Honvéd ellen csereként debütált Menyhárt Zsombor először kapott kezdőként lehetőséget, a kisebb izomsérülés miatt hiányzó Nego Loic helyére pedig Bese Barnabás került a kezdőbe. A mérkőzés kezdete előtt klubunk közelmúltban elhunyt legendájára, Tímár Mihályra emlékeztünk gyászszünettel.

Csapatunk kezdett aktívabban, Menyhárt elől szabadítottak fel a kisvárdaiak a harmadik percben, majd két szögletet is elvégezhettünk. Az első negyedórát követően vendég részről Camaj, illetve Makowski is próbálkozott, de egyikük lövése sem jelentett veszélyt Kovács Dániel kapujára. A 25. percben megszereztük a vezetést: Schön Szabolcs a Dárdaitól kapott labdát a tizenhatosról lőtte a kapu bal oldalába (1-0)! Négy minutummal később Kovács Dániel mutatott be látványos védést, amikor Camaj bal oldali beadása után Navratil a rövid alsót vette célba, kapusunk lábbal mentett. Egy perccel később Kovacic közeli fejese ment fölé, a 31. percben viszont jött az újabb Vidi-gól! Kontratámadásunknál Schön kapta a labdát a bal oldalon Dárdaitól, majd éles szögből a hosszú alsóba lőtt (2-0).

Az első játékrész hajrájában nagy helyzet ezt követően már egyik oldalon sem alakult ki, kétgólos Vidi-előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, az első lehetőségünket az 53. percben alakítottuk ki, amikor Lednev szöglete után Bese 5 méteres fejese szállt fölé. Menyhárt helyére Kastrati érkezett, majd szépített a Kisvárda a 62. minutumban: egy szöglet utáni kavarodás végén Makowski elé pattant a labda, aki a bal alsóba lőtt (2-1).

Gyorsan jött azonban a mieink válasza is, a 65. percben Lednev indította a védelem mögül kilépő, hat perccel korábban beállt Kastratit, aki a rosszul kijövő Odyntsov mellett eltolta a labdát, majd az üres kapuba passzolt (3-1)! Houri jó helyről elvégzett szabadrúgása elkerülte a jobb felső sarkot, majd Lednev helyére Kodro érkezett a pályára az utolsó 20 percre. A hajrában pedig Kastrati beadása után éles szögből Dárdai egy szép kapáslövéssel tette fel az i-re a pontot (4-1)! Az utolsó percekben Kovács Bence mutatkozhatott be az NB I-ben, fiatal játékosunk Schönt váltotta, csapatunk pedig szép győzelemmel zárta le a 2022-es évet.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek