Hajrában szerzett góllal győztük le a Kecskemétet!

Nego Loic remek góljával vezettünk, kiegyenlítettek a vendégek, de Stopira találata a meccs végén három pontot ért!

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában csapatunk az újonc Kecskeméti TE gárdáját fogadta a MOL Aréna Sóstóban. Michael Boris a kapuban ezúttal Emil Rockovnak szavazott bizalmat, mezőnyben pedig Larsen, Fiola, Pokorny, Nego, Kodro, Rúben Pinto, Stopira, Hangya, Funsho és Bumba kapott lehetőséget a lila-fehérek ellen, ahol a kezdőben volt a Vidi két kölcsönjátékosa, Szabó Levente és Zeke Márió is.

A meccs egy Bumba lövéssel indult, amelyet Varga Ádám hárított. Az 11. percben Szabó Levente lövését védte Rockov, majd két perccel később Funsho lőtt óriási kapufát. A 29. percben Bumba szabadrúgását kapta le a levegőből Varga, ám két perc múlva tehetetlen volt a kecskeméti kapus, amikor Kodro beadásából Nego lőtt bombagólt kapásból, hét méterről (1-0).

A 40. percben Katona Bálint egyenlített (1-1), a 42. minutumban pedig szép tamadás után Nego passzát Kodro lőtte kapu fölé. A félidő hoszabbításában nagy erőket mozgosítottunk a második gólért, de a vendég védők önfeláldozóan mentettek minden próbálkozást, így döntetlennel zárult az első játékrész.

A szünetben nem cserélt Szabó István és Michael Boris, az 55. percben pedig Rúben Pinto lövése kerülte el a kaput. Egy perccel később Funsho gyors megindulása után higgadtan lőtte el a labdát Varga lábai között, de hosszas videózás után les miatt nem adták meg a gólt. A 67. percben két játékosunk is debütált Vidi-mezben: Schön és Kastrati érkezett Bumba és Funsho helyett.

A 72. percben újabb cseréket láthattak a nézők: Kodro és Pokorny jött le a pályáról, Dárdai és Zivzivadze érkezett a hajrára. Egy perccel később Fiola lapos, éles lövése zúgott el a kapu előtt, talán Vargának is bele kellett érnie ahhoz, hogy megóvja góltól a kecskeméti hálót. A 77. percben Dárdai fejelt az ötösről, de nem talált kaput. Hat perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Dárdai beadását Fiola fejelte kapu fölé.

A következő percekben is nagy nyomás alá helyeztük az újoncot, a 90. percben pedig megszereztük a győzelmet érő gólt is - Dárdai szögletére Stopira érkezett remekül, Varga nem tudott hárítani (2-1). Nagyot küzdöttek az újoncok, de végül Sóstón tartottuk a három pontot.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek