Szabics Imre és Vardan Bichakhchyan értékelése

A két vezetőedző az Ararat Yerevan - MOL Fehérvár FC EKL-mérkőzés után nyilatkozott. 

Szabics Imre:

"Gratulálok az Ararat csapatának a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Az történt a mérkőzésen, amit vártunk, de elmondtam a meccs előtt is, hogy a sikerhez száz százalékos teljesítményre lesz szükség, a határainkig kell elmennünk, ez sajnos nem történt meg. Azt terveztük, hogy többet birtokoljuk és nagy tempóban járatjuk a labdát, de lassan játszottunk. A probléma az volt, hogy nem tudtuk száz százalékig kontrollálni az ellentámadásban jó játékosokat, pedig ezekre a lehetőségekre számítottak végig. Az Ararat játékosain azt éreztem, hogy jobban akarják a továbbjutást és sikerrel jártak. Sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz!"

Az egyik örmény újságíró felvetette, hogy nem becsülte-e le a Vidi az Araratot a sorsolás után.

"Nem becsültük le az ellenfelünket. Múlt héten már találkoztunk, és mint mondtam korábban, az történt a mérkőzésen, amire számítottunk. De ez a kellemetlen stílus, amiben játszanak, számunkra valamennyire szokatlan, ez igaz. De nem volt szó arról, hogy lebecsültük az Araratot. (Mi volt szokatlan? – kérdezett egy másik hazai kolléga – a szerk.) A szokatlant arra értem, hogy ellenfelünk az elsőtől az utolsó percig töretlenül ragaszkodott ahhoz az elképzeléshez, amely a hosszú- és második labdákra, valamint a kontratámadásban veszélyes játékosokra épített."

Vardan Bichakhchyan: 

"Az első mérkőzésen mondtam, hogy minden Gyumriban dől majd el, mivel az idegenbeli gólunk nem jelentett előnyt az UEFA szabálymódosítása miatt. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Hősies teljesítményt rakott le ma minden játékosunk a pályára, órisái gratuláció jár nekik, hiszen egy jó játékosokkal felálló, erős csapatot győztek le. Tudtuk, hogy ha egy másodpercet is adunk az ellenfélnek, biztos gondot okoz nekünk a Fehérvár. Az elsőtől az utolsó percig fegyelmezetten, nagy koncentrációval játszottunk és jókor szereztük a gólokat is. Ha én választhatnék, hogy hol legyen a következő európai meccsünk, azt mondanám, hogy ugyanitt, mert remek támogatást kaptunk a lelátóról."

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek