Nagykanizsán 5-1-re nyert a Vidi II

Fiatal csapatunk remekül futballozott a vasárnap délutáni NB III-as bajnokin, melyen a 6 gól mellett négyszer villant a piros lap is.

A Vidi II a legutóbbi két bajnokiját megnyerte, míg a Nagykanizsa a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze 1 pontot tudott szerezni. Toldi Gábor ezúttal Géresi Krisztián játékára számíthatott az NB I-es keretből. 

Nagyszerűen kezdtük a találkozót, a 2. perc végén Papp Marcell szögletét követően Dinnyés Olivér fejelt védhetetlenül a jobb felső sarokba 10 méterről (0-1). A hazaiak gyorsan egyenlítettek, a 10. percben Tóth rántotta le a 16-oson belül Pénteket, a jogos büntetőt Vlasics higgadtan értékesítette (1-1). A folytatásban egy ideig nem találtuk a ritmust, ekkor a hazaiak akár a második góljukat is megszerezhették volna, azonban a büntetőt kiharcoló Péntek nagy ziccerben, 5 méterről kapu mellé lőtt. Ahogy telt az idő, úgy vette át a játék irányítását a Vidi II, Hajdinger, Papp és Géresi előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, ezek azonban akkor még kimaradtak, ám a félidő hajrájában 1 perc alatt két gólt is lőttünk.

A 44. percben Kövesdi passzolt Papp Marcellnek, aki 17 méterről gyönyörű gólt lőtt (1-2), majd a 45. percben Géresi is betalált (1-3), a gólpasszt pedig ezúttal is Papp Marcell jegyezte, aki az első félidőben a gólja mellett kiosztott tehát két asszisztot is. 

Szünet után ott folytatta csapatunk, ahol az első játékrész végén abbahagyta. Az 52. percben Kövesdi ugratta ki a védők közül remek ütemben Géresit, aki 15 méterről rendkívül magabiztosan tekert a kapu bal sarkába (1-4). A 75. percben Hajdingert buktatták a 16-oson belül, a játékvezető ezúttal is határozottan mutatott a 11-es pontra. A labda mögé Papp Marcell állt, és magabiztosan lőtt a hazai kapuba (1-5). A nyáron az FTC U19-es csapatától igazolt támadó első felnőtt szezonja eddig álomszerű, tizedik NB III-as bajnokiján ez volt immár a 6. gólja.

A mérkőzés utolsó perceiben a félpálya közelében történt egy nagyobb kakaskodás, amelyből mi jöttünk ki rosszabbul, ugyanis Dinnyés Olivér, Kojnok Zsolt és csapatunk vezetőedzője, Toldi Gábor is piros lapot kapott, míg hazai oldalról Vlasics Dániel mehetett idő előtt zuhanyozni. A sajnálatos incidens a mérkőzés végeredményére nem volt befolyással, második csapatunk nagyszerű játékkal, magabiztosan nyert 5-1-re a Nagykanizsa otthonában. Egy hét alatt 9 bajnoki pontot szerzett a Vidi II, ezzel pedig immár a tabella 9. helyén állnak a fehérvári fiatalok.

A Vidi II legközelebb két hét múlva játszik bajnoki mérkőzést, szeptember 27-én, délelőtt 11-kor a Bicske látogat Székesfehérvárra. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek