Toldi Gábor irányítja a jövőben a Vidi II-t

Eddigi vezetőedzőnk, Tímár Krisztián az U18-as válogatott élén folytatja. 

Második csapatunk két hete kezdte el a felkészülést a 2020-2021-es bajnoki szezonra Tímár Krisztián vezetésével, aki időközben olyan lehetőséget kapott az MLSZ-től, amit nem utasíthatott vissza.

"Három évvel ezelőtt került Krisztián a klubhoz a második csapat vezetőedzőjeként. A Vidi II évek óta az egész NB III-as mezőnyt tekintve a legfiatalabb kerettel szerepelt a bajnokságban. Éppen emiatt nem volt egyszerű dolga, volt, hogy a kiesés szele is megcsapta az együttest, de ettől függetlenül magas szintű szakmai munka zajlott mindvégig NB III-as csapatunknál. A meccsek eredményei számunkra másodlagosak voltak, Krisztián fő feladata az volt, hogy a fiatal labdarúgókat felkészítse a felnőtt futballra, ezt pedig sikerrel tette. Biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly edzői karrier vár rá, melynek újabb állomása az U18-as válogatott. Munkájához nagyon sok sikert kívánunk és mindig szeretettel fogjuk viszontlátni itt a Vidinél. Utódja az a Toldi Gábor lesz, akit senkinek nem kell bemutatni, hiszen játékosként hosszú éveket töltött el a klubnál, edzőként pedig végig segítette Tímár Krisztián munkáját eddig is. A Vidi II esetében a jövőben sem az eredmények számítanak majd, hanem az, hogy minél több fiatal játékost sikerüljön kinevelni a felnőtt futball számára. A legnehezebb edzői feladatok egyike az utánpótlásból a felnőtt fociba való átmenet megoldása, hiszen az U17-ből vagy az U19-ből fellépni az NB III-as szintre sem egyszerű, az NB I-es szintről nem is beszélve. Biztos vagyok benne, hogy Toldi Gábor sikerrel oldja meg a rá bízott feladatokat" - nyilatkozta honlapunknak Kovács Zoltán sportigazgató. 

Második csapatunk irányítását tehát Toldi Gábor látja el a jövőben, a Vidi II újonnan kinevezett vezetőedzőjével a héten hosszabb interjút olvashattok honlapunkon. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek