TUDÓSÍTÁS

Fordulatos mérkőzésen 3-3-as döntetlen Zalaegerszegen

2-0-ról fordítottunk, de a hosszabbításban egyenlíteni tudott a ZTE és otthon tartott egy pontot.

A MOL Fehérvár FC az OTP Bank Liga 2019-20-as idényében az élvonalbeli csapatok közül utoljára találkozott a Zalaegerszegi TE FC csapatával, hiszen a ZTE Arénában a 11. fordulóban léptünk pályára.

Marko Nikolics vezetőedző ezúttal sem számíthatott Vinícius Paulóra, Fiola Attilára, Huszti Szabolcsra és Juhász Roland sem volt bevethető. Pátkai Máté izomsérülését követően szerdán, a Tiszaújváros elleni Magyar Kupa-meccsen már játszott, ezúttal a kispadra ült le. Kezdőcsapatunk tehát az alábbi volt: Kovácsik - Nego, Rus, Musliu, Hangya - Petrjak, Nikolov, Pantics, Kovács I. - Milanov, Hodzic.

A ZTE-nél két kölcsönjátékosunk szerepel, Bolla Bendegúz éppen letöltötte kétmeccses eltiltását kiállítását követően, míg Tamás Krisztián rendszeresen a kezdőcsapat tagja szokott lenni - és most sem volt ez másképp, Dobos Barna őket nevezte a kezdőbe: Demjén - Kocsis G., Bobál D., Lesjak, Tamás K. - Bedi, Mitrovics - Radó, Babati, Stieber - Bobál G. Bolla a kispadra került, míg Holodiuk hosszabb ideje sérült.

A találkozó valószínűleg minden idők leggyorsabb Vidi-sárgájával indult, miután Armin Hodzic körülbelül a harmadik másodpercben szabálytalankodott Radóval szemben, Andó-Szabó pedig ezt sárga lappal díjazta. A 6. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Radó vitte a labdát egy az egyben Kovácsikra, kapusunk bravúrra hárított, a kipattanót Bobál Gergely azonban ballal a hálóba lőtte (1-0).

A 12. percben szép baloldali támadás után Petrjak lőtt kapura 12 méterről, de Demjén a helyén volt. Négy perccel később 18-ról Hodzic lőtt, de a középre tartó labdát is védte Demjén. A 18. percben Nego jobb oldali beadását lőtte kapura a tizenhatoson belülről Milanov, de sajnos ez a labda is a kapu közepe felé ment, így a hazai kapus ezt is hárítani tudta. 24 perce tartott a találkozó, amikor Kocsis indításával Radó indult meg a baloldalon, egy csel után kapura lőtt tíz méterről, Kovácsik hatalmasat védett. A 25. percben már hálóőrünk is tehetetlen volt, miután Mitrovics passzát Bobál Gergely kíméletlenül belőtte a bal alsó sarokba (2-0).

A kétgólos támadó öt perccel később Stieber beadását bólintotta kapu mellé. Fél órája tartott a mérkőzés, amikor a kirúgást letámadó Kovács és Milanov szerzett labdát, majd Hodzic került lövőhelyzetbe, Demjén bravúrral oldalra ütötte a labdát, a kipattanót pedig Petrjak kapu mellé lőtte. Öt perccel később Milanov átadása után ismét Petrjak lőtt, a rövid alsóba tartó labdát szépen tornászta ki a vonal előtt Demjén. A 39. percben egy szögletet követően Hodzic a zalaegerszegi térfél közepről ívelte a labdát Negóhoz, aki sarokkal próbált túljárni Demjén eszén, de a kapus résen volt. Az ellentámadásból Radó lőtt kapura, éppen a jól helyezkedő Kovácsik kezébe. Három perccel a játékrész vége előtt Nikolov szögletét az ötös sarkáról Hodzic fejelte mellé. 

A szünetben egyik szakvezető sem cserélt – igaz, a hazaiak Tamás Krisztián sérülése miatt már egyet változtattak az első 45 perc végén, kölcsönjátékosunkat Gergényi váltotta. A második félidő egy Kocsis-kapáslövéssel kezdődött, de a labda jócskán elszállt a jobboldali kapufa mellett. Az 50. percben Bobál Gergely hatalmas lövést eresztett meg 30 méterről, Kovácsik kikapta a labdát a jobb felső sarokból. Egy perccel később Stieber lőtt ballal, 14 méterről, de kicsit eltörte a labdát így az nem volt igazán veszélyes.

Az ellentámadásból sikerült szépítenünk. Petrjak bal oldali beadására remekül érkezett Nego és hét méterről a kapuba fejelt (2-1). Csapatunk lendületben maradt, Hangya beadása után Milanovhoz került a labda, aki Hodzic-hoz passzolt, majd támadónk az ötösről a hálóba vágta a labdát (2-2)!

Újabb egy perccel később egy ZTE-lesgól borzolta a kedélyeket - Stieber talált be -, de Andó-Szabó joggal érvénytelenítete a találatot. Az 58. percben Gergényi próbálkozott éles szögből, Kovácsik védett. Hat perccel később ismét kapusunk volt munkában, Bedi távoli bombáját öklözte szögletre. 15 perc volt hátra a találkozóból, amikor Petrjak indításával Hangya futott le az alapvonalig de lövése az oldalhálóban kötött ki. Két perccel később Nego lőtt 17-ről, de Demjén leért a rövid alsóba.

A 83. percben megszereztük a vezetést! Rus Adrián megsérült, helyére Elek Ákos állt, akihez el is jutott Nikolov szöglete. Neki még nem sikerült a góllövés, a labda azonban a szintén csereként beálló Futácshoz pattant, aki ellentmondást nem tűrően vágta a kapuba a labdát (2-3)!

Ezzel azonban sajnos még nem volt vége. A ZTE egy darabig kevés sikerrel rohamozott - sőt, Kovács révén még nekünk volt lövésünk -, de a 93. percben egy nagy bedobás Lesjak elé került, aki néhány lépésről a hálóba passzolt (3-3).

Csapatunk egy ponttal távozott Zalaegerszegről és a Ferencvároshoz, valamint a Mezőkövesdhez hasonlóan 23 ponttal áll 11 fordulót követően.

Szerző: Guber Péter

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek