Ötödik alkalommal nyertünk 0-1-ről 5-1-re az NB I-ben

Szinte hihetetlen, de 2013-ig egyszer sem győztünk eszerint a forgatókönyv szerint, a 2016-2017-es szezonban viszont háromszor is. Statisztika. 

Szombat este csapatunk óriási meccset játszott a MOL Aréna Sóstóban a DVTK-val. Igaz, számunkra rémálomszerűen kezdődött az összecsapás, hiszen alig telt el 30 másodperc, amikor a vendégek - lesgyanús helyzetből - megszerezték a vezetést. A folytatásban aztán két ex-diósgyőri játékosunk, Elek és Futács góljaival sikerült fordítanunk, majd az első gól előtt hibázó Juhász is bevette a vendégek kapuját, a végén pedig a csereként pályára lépő Hodzic duplázni tudott, így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

Az 5-1 már önmagában sem számít átlagos futball-eredménynek, az pedig még ritkább, hogy egy csapat 0-1-ről nyerjen ilyen különbséggel. A Vidi élvonalbeli történetében 1968 és 2013 között például egyetlen mérkőzést sem találtunk az archívumban. Az azóta eltelt hat évben viszont a szombat esti DVTK elleni sikerünk volt az ötödik bajnokink, melyet 0-1-ről nyertünk meg 5-1-re.

Külön érdekesség, hogy két játékos mind az öt találkozón pályára lépett csapatunkban: Juhász Roland valamennyi összecsapást végigjátszotta, míg Kovács István kétszer kezdőként, háromszor pedig csereként jutott szóhoz. Mind az öt mérkőzésen volt duplázó Vidi-játékos.

1. Videoton FC - PMFC 5-1 (2013.08.11.)

2013 augusztusában a Pécs látogatott a Sóstói Stadionba. A vendégek egy ritkán látható bombagóllal jutottak előnyhöz a félidő derekán, Frőlich találatát a szezon végén az NSO olvasói meg is szavazták az év góljának. A szünetig aztán három fehérvári gól volt a válasz, ebből kettőt Nikolics, egyet pedig Vinícius jegyzett, a második félidőben pedig Sándor és Álvarez is bevette Dibusz Dénes kapuját. A vendégektől egyébként Uzoma és Grumic is piros lapot kapott, mindketten még az első félidőben kellett, hogy elhagyják a pályát.

2. Videoton FC - DVSC 5-1 (2016. augusztus 21.)

Három évvel később felcsúti albérletünkben láttuk vendégül a Lokit, amely Ferenczi találatával a 14. percben előnybe került. Ezen a mérkőzésen is sikerült még az első félidőben fordítanunk Lang és Géresi góljaival. A második játékrészben aztán Lang újra betalált, az utolsó bő negyedórában pedig Feczesin is duplázni tudott. A Loki kapujában az a Danilovic állt, aki szombat este a DVTK kapuját őrizte, vagyis a korábban a Vidiben is megforduló hálóőr immár második alkalommal élt át egy 5-1-es vereséget úgy, hogy csapata 1-0-ra vezetett ellenünk.

3. Videoton FC - Paksi FC 5-1 (2016. október 22.)

Két hónappal később a Paksi FC volt az ellnfelünk. A találkozó elején, a 3. percben jutott előnyhöz a Tolna megyei gárda Hahn góljával. A szünetben azonban már 3-1- állt a Pancho Aréna eredményjelzőjén, ugyanis Géresi a 10. percben egyenlített, Scsepovics pedig a 24. és a 38. percben is eredménye volt. A második félidőben Hadzic és Lazovics is betaláltak a Paks kapujába. Akárcsak 2013-ban a PMFC, úgy 2016-ban a Paksi FC is 9 emberrel volt kénytelen befejezni a meccset, mivel a 43. percben Szabót, az 50. percben pedig Kecskést állította ki a játékvezető

4. Videoton FC - Újpest FC 5-1 (2017. február 18.)

Ha egyszer egy üzlet beindul...

A 2016/2017-es idényben harmadszor is összejött az 5-1, 0-1 után. A szenvedő fél ezúttal az Újpest volt, amely 2017 februárjában győzelmi reményekkel látogatott ideiglenes felcsúti otthonunkba, azonban végül pont nélkül távozott. A 8. percben Perovic találatával jutottak előnyhöz a lila-fehérek, a szünetben azonban 1-1 volt már az állás, köszönhetően Hadzic góljának. A második félidőben aztán következett a Vidi-henger: Scsepovics ezúttal is duplázott, rajta kívül pedig Suljic és Stopira is eredményes volt. Ezt a meccset sem fejezte be teljes létszámban a vendégcsapat, a 67. percben Diarrat állította ki a játékvezető.

5. MOL Fehérvár FC - DVTK 5-1 (2019. augusztus 17.)

Az ötödik alkalom szombaton jött el a DVTK ellen. Prosser már a 30. másodpercben bevette a kapunkat, Elek azonban a 13. percben egyenlíteni tudott. A második félidőben Futács és Juhász is betalált a miskolciak kapujába, a végén pedig a csereként pályára lépő Hodzic tudott duplázni. A Diósgyőr egy félidőn keresztül emberhátrányban futballozott, mivel Brkovicot az első félidő végén kiállította a játékvezető.

+1 érdekesség

Németország, Bundesliga - 2019.08.17.: Borussia Dortmund - Augsburg 5-1

Niederlechner (Augsburg) az első percben szerezte meg a vezetést a vendégeknek a német bajnokság első fordulójában, de Alcacer (B. Dortmund) gyorsan válaszolni tudott, a második félidőben pedig Sancho, Reus és Brandt mellett ismét eredményes volt a spanyol támadó. Hasonló volt tehát a forgatókönyv, mint Székesfehérváron, bár az utóbbi években nálunk nem is olyan ritka az 5-1-es siker 0-1-es hátrányból.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek