IGAZOLÁS

Anel Hadzic a Videoton FC játékosa!

Bosnyák válogatott középpályással erősödött a keret.

Hétfőn aláírta két évre érvényes szerződését klubunkhoz a 14-szeres bosnyák válogatott középpályás, Anel Hadzic.

A legutóbb Törökországban szereplő játékos 1989. augusztus 16-án született Velika Kladusában, azonban már gyerekkora óta Ausztriában futballozott. Tízéves korában került az FC Ried együtteséhez, ahol az utánpótlásban eltöltött évek után a felnőttek között 190 tétmérkőzésen 25 gólt szerzett. A 27 esztendős középpályás 2013 nyara és 2016 januárja között a Sturm Graz csapatát erősítette, itt 87 találkozón hét gól mellett kilenc gólpasszt is kiosztott. Hadzic az elmúlt félévben a török élvonalbeli Eskiehirsporban 16 meccsen lépett pályára, ezeken kétszer talált be, valamint négy gólpasszt is beírhattak a neve mellé.

A leginkább védekező középpályásként bevethető labdarúgó korábban az osztrák U-válogatottakat erősítette, 2014 óta azonban már a bosnyák nemzeti csapat számíthat rá - eddig 14 alkalommal lépett pályára a címeres mezben, többek között szerepet kapott a 2014-es brazíliai világbajnokságon is.

„Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klubban folytathatom a pályafutásomat. A tárgyalások alatt végig éreztem azt, hogy szeretne engem a Vidi, ez pedig nagyon sokat jelentett számomra. Egyértelmű céljaim vannak Székesfehérváron, magyar bajnok szeretnék lenni a Vidivel, emellett pedig olyan teljesítményt nyújtanék a csapatban, amely elnyeri a bosnyák szövetségi kapitány tetszését is, hiszen nem titkolt célom ott lenni a válogatottban. Honfitársammal, Asmir Suljiccsal sokat beszélgettem a Vidiről az utóbbi időben, ő is megerősített abban, hogy remek helyre kerültem" - nyilatkozta az aláírás után Anel Hadzic.

„Mindenképpen szerettünk volna a középpályán nagyobb versenyhelyzetet teremteni. Ereje teljében lévő, válogatott játékos érkezett, aki már világbajnokságon is pályára lépett, de ott volt a bosnyák válogatott nyári felkészülési meccsein is – úgy gondolom, hogy a klub erejét mutatja, hogy egy ilyen labdarúgó a Vidit választotta. Boldogok vagyunk, hogy a sorainkban tudhatjuk, biztos vagyok benne, hogy komoly erősítést jelent az érkezése. Nagy céljaink vannak a bajnokságban és már most előre dolgozunk azért, hogy jövőre – remélhetőleg a BL-ben – egy Midtjylland szintű csapatot ne csak majdnem, hanem ténylegesen le tudjunk győzni. Köszönöm a vezetőségnek, hogy ilyen kaliberű játékost tudtunk a csapathoz igazolni“ - mondta új igazolásunkról a Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán. 

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek