IGAZOLÁS

Bódi Ádám a Vidihez igazolt

A 25 éves középpályás a DVSC-TEVA csapatától érkezik, 3+1 évre írt alá.

Bódi Ádám 1990. október 18-án született Nyíregyházán. A labdarúgás alapjaival viszont nem szülővárosában, hanem Debrecenben ismerkedett meg, ahol végigjárta a Loki korosztályos csapatait, majd 18 évesen a DVSC második együtteséhez került, ahol két évig játszott az NB II-ben, és mindkét szezonban ezüstérmes lett a DVSC tartalékcsapatával. Az élvonalban 2010. május 4-én mutatkozott be. Az elmúlt 6 évben 153 bajnokin 29 gólt szerzett. Háromszor nyert bajnoki címet és Magyar Kupát a DVSC játékosaként, emellett 2012-ben a HLSZ szavazásán az év legjobb utánpótlás korú játékosa lett, és a Hidegkuti Nándor-díjat is ő kapta. A magyar válogatottban is bemutatkozott, méghozzá tavaly ősszel, a Feröer-szigetek elleni hazai Eb-selejtezőn, melyet 2-1-re megnyertünk. A középpályás 3+1 évre írt alá a Vidihez.

„Már télen is hallottam a Vidi megkereséséről, kicsit meg is lepődtem, hogy a Loki egyik riválisánál szóba kerültem. Összeírtam otthon azokat a dolgokat, amelyek amellett szólnak, hogy Székesfehérváron folytassam, és végül úgy döntöttem, hogy eljött az ideje a váltásnak. Nem mondom, hogy rosszul sikerültek az elmúlt évek, hiszen idén például a válogatottban is bemutatkoztam, de úgy éreztem, hogy váltanom kell. Szerintem ez most mindenkinek így a legjobb, ez volt a legjobb döntés. Szeretnék visszakerülni a válogatottba és szeretnék újra európai csoportkörben szerepelni, emellett természetesen bízom benne, hogy a hazai sorozatokban is sikeres leszek Vidi-mezben. Köszönöm a Debrecennek, hogy lehetővé tették az átigazolást, tudom, hogy komoly összeget fizetett értem a Vidi, azon leszek, hogy a pályán bebizonyítsam, hogy megérte engem szerződtetni“ – mondta szerződésének aláírását követően új igazolásunk, Bódi Ádám.

„Bódi Ádám több poszton bevethető, remek képességekkel megáldott játékos, aki annak ellenére, hogy még mindig csak 25 éves, már komoly eredménysorral és tapasztalattal rendelkezik. Játékintelligenciája és pontrúgásai is kiemelik őt az átlagból, játékában még komoly fejlődési potenciál rejlik, bízom benne, hogy ezt a Vidinél meg is mutatja majd. Válogatott szintű futballistáról van szó, komoly erősítést jelent a csapatnak, örülünk, hogy sikerült megállapodnunk a Debrecennel az átigazolásáról“ – nyilatkozta sportigazgatónk, Kovács Zoltán.
 

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek