STADION

Bemutatták a megújuló Sóstói Stadion látványterveit

A stadionban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a beruházás 2015 szeptemberében indul és 2016 végéig tart. Csapatunk a tavaszi szezonban még itt lép pályára, az őszt a felcsúti Pancho Arénában kezdi.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a megújuló Sóstói Stadion látványterveit szerda délelőtt. Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos, Cser-Palkovics András polgármester és Balogh Attila, a Videoton FC ügyvezetője ismertették a beruházás menetét.

Vígh László elmondta, tavaly döntött a kormány a Sóstói Stadion átépítésével kapcsolatban, ami szerint egy UEFA IV-es, 100 százalékban fedett, többfunkciós létesítmény épül Székesfehérváron. "Az előzetesen tervezett összeg áll továbbra is rendelkezésre a projekthez. A munkálatok 2015 szeptemberében kezdődnek és 2016 végéig tartanak majd, a stadion befogadóképessége 14250 fő lesz" - fogalmazott a miniszteri biztos.

Cser-Palkovics András megköszönte a magyar államnak a beruházáshoz nyújtandó támogatását, hiszen az új stadion a város vagyonát fogja növelni, a Vidi szurkolókat pedig kiszolgálni, miközben Székesfehérvárnak nem kerül pénzébe. "Nem csak egy stadionfejlesztés valósul meg, jóval több annál, egy városrészi rehabilitáció történik majd, igazi közösségi tér kialakításával. A stadion közvetlen szomszédságában, a sóstói természetvédelmi terület is megújul, mederkotrással, vízpótlással, szakmailag pedig összeköthetővé válik a stadion és a zöld környezet. A januári bontásnak nem lenne jogi és műszaki akadálya, de a város kérése volt, hogy mivel nem befolyásolja a kezdés a befejezés idejét, így a Sóstó rehabilitációjával együtt történjen a városrész felújítása. Ezért kezdünk csak szeptemberben" - mondta a polgármester.

Balogh Attila kiemelte, fontos, hogy a klub szempontjai is megjelenhettek a végleges tervekben. "A szurkolói élmény fokozásásra nagy hangsúlyt helyeztünk, a kiváló együttműködés gyümölcse ez a látványterv. Februári bontást vártunk, de mivel csak ősszel indulnak a munkálatok, tavasszal itt szerepel még a csapat. A nemzetközi meccseket, attól függően, hogy milyen sorozatban indulhatunk a bajnoki szezon után, a felcsúti Pancho Arénában vívjuk. Ha az a létesítmény valamiért nem felel meg, akkor természetesen másik helyszínen, de erről egyelőre nem tudok biztosat mondani" - fejezte be az ügyvezető. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek