KISISKOLÁSOK

Szeptembertől fociosztály indul a Tóvárosi iskolában

Heti nyolc testnevelésórával kezdhetnek a kicsik, a feltételeket a Videoton FC és a Puskás Akadémia biztosítja.

A Sóstói Stadion médiaszárnyában tartottak tájékoztatót a leendő elsősöknek és szüleiknek szerda délután. Az új osztály indításával kapcsolatban elhangzott, széles körű összefogásra volt szükség, hogy a tervek szerint délelőtt és délután is négy testnevelésórát tartalmazó tanterv összeállhasson. Az új projekthez új labdarúgó szakedzőt is felvesz állományába az intézmény.

Szűcsné Sajtos Katalin iskolaigazgató szerint most esély nyílik, hogy tovább bővüljön azon diákok száma, akikből később akár a NB I-ig is eljutó futballisták válhatnak. Példaként említette a Vidi két korábbi játékosát, Horváth Gábort és Nagy Dánielt, akik szintén a Tóvárosi Általános Iskola növendékei voltak egykor.

Tassy Márk, a Videoton FC ügyvezetője szintén kiemelte a tanulás fontosságát, nem mindenkinek válnak ugyanis valóra álmai és lesz remek focista. Ezért is kiemelkedő az az együttműködés, ami az iskola és a klub között működik - mondta.

A tájékoztatók után a leendő kis focistákat Németh János és Kiss Imre, a Videoton FC utánpótlás szakemberei vezették körbe a stadionban, de csak miután a gyerekek megkapták a klub által készített ajándékcsomagokat.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek