MOL Aréna Sóstó

2018. november 21-én adták át a megújult székesfehérvári stadiont, ami ettől a naptól kezdve a MOL Aréna Sóstó nevet viseli.

2015. decemberében játszotta utolsó mérkőzését a Vidi a Sóstói Stadionban (a Paks gárdáját győztük le 1-0-ra Géresi Krisztián első NB I-es találatával bajnokin), majd a játékosok és a szurkolók helyét a munkagépek vették át. Csapatunk közel három év után költözhetett vissza székesfehérvári otthonába, a megúlult létesítmény 2018. november 21-től a MOL Aréna Sóstó nevet viseli.

Stadiontörténet

Több mint 50 évvel ezelőtt, 1967. szeptember 20-án avatták fel a Sóstói Stadiont

(korábban már kétszer is játszott itt ideiglenesen klubunk) a VT Vasas—Erfurt mérkőzéssel. Az első gólunkat az új létesítményben Bognár Ferenc szerezte.

Az első bajnoki mérkőzést Sóstón az 1967-es NB I/B bajnokság utolsó fordulójában játszották. Az ellenfél a Kecskemét volt, 3:0-ra győztünk.

1975 őszén ismét átalakítást végeztek, az állóhelyet bővítették. 1978-tól esti mérkőzésre is alkalmas lett a pálya: elkészült Magyarország egyik legjobb világításával rendelkező stadionja. Az első lámpafényes meccset 1978. október 18-án játszották: Videoton - Honvéd 1-0, gólszerző Nováth György. 1982-ben újra átalakították a stadiont, amely akkoriban az ország egyik legszebb sportlétesítménye volt.

2002-ben, a régi főlelátót teljesen lebontották, s az új, korszerű építményt 2005-ben adták át.

A Vidi itt szerezte meg története első bajnoki címét 2011-ben és itt rendezték 2012 őszén az Európa Liga csoportkörének hazai meccseit is, amikor a portugál Sportingot és a svájci Baselt is legyőztük.

Sóstói Stadion

  • Vidi Múzeum

    A klub 1941 óta íródó történelme összegezve egy helyen.

  • Vidishop

    Klubunk ajándéküzlete.

  • Sóstó Látogatóközpont

    Tourinform pontként is üzemelő központ.