Juhász Roland aláírt a Vidihez

A magyar válogatott védő a belga Anderlechttől érkezett kölcsönbe csapatunkhoz az idény végéig.

Juhász Roland 1983. július 1-jén született Cegléden. Profi pályafutását az MTK-ban kezdte, ahol 107 bajnoki mérkőzésen összesen 12 gólt szerzett. Karrierje elején, nagyszerű fejjátékát kihasználva, még támadóként szerepelt, később azonban a védelem tengelyében is kipróbálták, és végül a belső védő szerepkörében nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Japán ellen, egy barátságos mérkőzésen mutatkozott be a felnőtt válogatottban 2004. április 25-én. Az akkori szövetségi kapitány, Lothar Matthäus részéről nagyszerű döntésnek bizonyult a fiatal játékos meghívása, ugyanis első válogatott mérkőzésén rögtön gólt is szerzett. A Vidi jelenlegi keretéből azon a meccsen Tóth Balázs és Torghelle Sándor is pályára lépett.

2005 nyarán a csatárból védővé vált játékos a belga bajnokság elitklubjához, az Anderlechthez igazolt. Juhász mintegy 300 mérkőzésen szerepelt a belga csapatban, és 29 gólt szerzett. A labdarúgót többször is megválasztották Magyarországon az Év játékosának, négy bajnoki címet szerzett a brüsszeliekkel és Belga Kupa-győztesnek is mondhatja magát. A magyar válogatottban gyorsan alapemberré vált, sőt többször is ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot. A mai napig 76 alkalommal szerepelt a felnőtt válogatottban és 6 találat fűződik a nevéhez. 2010-ben a Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) az évtized legjobb magyar játékosának választotta.

Juhász Roland június 30-ig kölcsönbe került csapatunkhoz.

"Több hazai csapat is megkeresett, végül azért a Vidivel egyeztem meg, mert nagyon tetszett az a profizmus, ami erre a klubra jellemző. Ősszel a Vidi több EL-mérkőzését is a helyszínen tekintettem meg, amely szintén megerősítette bennem azt, hogy érdemes ide igazolnom. Fontos számomra az is, hogy egy olyan csapat játékosa lehetek, amely a bajnoki címért harcolhat. Jó barátommal, Torghelle Sándorral sokat beszélgettem, és ő is megerősített abban, hogy Magyarországon a Vidinél vannak a legprofibb körülmények. Az elmúlt fél évben sajnos nem sok meccset játszottam, de kettőzött erővel edzettem, úgy érzem, a profi futballban eltöltött több mint egy évtized után, egy-két mérkőzés elég ahhoz, hogy százszázalékos formába kerüljek ismét. A célom az, hogy 2003 után 2013-ban is magyar bajnoki címet ünnepelhessek." - nyilatkozta honlapunknak a szerződés aláírása után Juhász Roland.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek