UEFA KUPA 40

Nosztalgiázzunk együtt október 3-án Sóstón!

A 40 évvel ezelőtti UEFA Kupa-menetelésnek emléket állító rendezvénysorozat első programjaként október 3-án este kerekasztal-beszélgetésre várjuk az érdeklődőket.

A 2024/2025-ös idényben klubunk és Székesfehérvár MJV Önkormányzata közösen emlékezik meg a Vidi 40 évvel ezelőtti UEFA Kupa-meneteléséről. Ebből az alkalomból számos program kerül megrendezésre a következő hónapokban - ennek részleteiről múlt héten a városvezetéssel közösen sajtótájékoztatót is tartottunk.

1984-ben a Dukla Praha ellen vette kezdetét csapatunk menetelése az UEFA-Kupában. Az első mérkőzést hazai pályán 1-0-ra megnyertük, a visszavágón pedig 1984. október 2-án Prágában gólnélküli döntetlen született.

Ez a párharc lesz a fókuszban az október 3-án, csütörtökön 18 órakor kezdődő kerekasztal-beszélgetésen, melynek helyszíne a Sóstói Stadion VIP Lounge-a lesz. Az est házigazdája a Gyulai István-díjas székesfehérvári sportújságíró, Horog László lesz, aki Csongrádi Ferenccel, Szabó Józseffel, Hartyáni Gáborral és természetesen a prágai hőssel, Koszta Jánossal fog beszélgetni a 40 évvel ezelőtti párharcról. Emellett korabeli felvételeket is lejátszunk az este folyamán az érdeklődők számára, akik retro Vidi-totót is kitölthetnek a helyszínen, a helyesen válaszolók értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A rendezvényre a belépés ingyenes, a VIP Loungeban pedig egész este büfé fog üzemelni, ahol ételt és italt is lehet vásárolni.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek