RAJT AZ UTÁNPÓTLÁSBAN

Leány U14: “Az egyén fejlődését a csapat eredményessége elé helyezzük”

Leány U14-es együttesünk vezetőedzőjét, Szimán Bálintot arról kérdeztük, hogyan sikerült a csapat nyári felkészülése és milyen szezonra számít.

Mennyit változott az U14-es leány csapat kerete a nyár folyamán?

A keretünk az elmúlt évekhez hasonlóan nagyon sokat változott a nyáron, néhány játékosunk a saját fejlődése érdekében már idősebb korosztályban edz és ott játssza a mérkőzéseit, ami főleg hosszútávon fizetődhet majd ki. Megfiatalított csapattal vágunk neki a bajnokságnak, de azok a játékosok, akik az U11-ből érkeztek hozzánk, már évek óta az utánpótlásunkban pallérozódnak, ezáltal sokkal gördülékenyebben tudtak beilleszkedni a nálunk folyó munkába.

Mennyire értékeled sikeresnek a felkészülési időszakot?

Július közepén kezdtük el az edzéseket, a tréningek mellett természetesen edzőmérkőzéseket is játszottunk. A nyaralások mellett is folyamatosan megfelelő létszámban tudtunk készülni, a lányok vevők voltak a munkára és jól dolgoztak. Mint mindig, a felkészülés alatt is azon elvünk szerint készültünk, hogy az egyén fejlődését a csapat eredményessége elé helyezzük.

Milyen célokat fogalmaztatok meg a hétvégén rajtoló bajnoki szezonra?

A jelenlegi csapatunk a jövő nyáron kezdődő szezonban is az U14-es bajnokságban fog szerepelni, így a célunk az, hogy együtt maradjon a keret és a játékosok egyéni szinten a lehető legtöbbet fejlődjenek. Ezt a minél több edzésen, illetve mérkőzésen való részvétellel tudjuk elérni. A bajnokság mellett - főleg a hosszúnak mondható téli szünet alatt - több tornán is elindulunk majd, amik között lesz saját szervezésű is. A legfontosabb, hogy a lányok sok meccset játsszanak és sok tapasztalatot szerezzenek.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek