TUDÓSÍTÁS

Egygólos vereség Kisvárdán

Egy VAR-vizsgálat után megítélt büntetőből szerzett góllal a Kisvárda otthon tartotta a három pontot.

Vasárnap délután Kisvárdára látogatott a Vidi az OTP Bank Liga NB I 30. fordulójában. Bartosz Grzelak vezetőedző a Tóth - Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön - Christensen, Sigér, Katona - Gradisar, Karamoko tizenegyet jelölte a kezdőcsapatba.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 30. forduló

28 április vasárnap

Kisvárda Master Good
  • Camaj

1-0

Várkert Stadion Kisvárda

Fehérvár FC

Kisvárda Master Good

Kovács Marcell - Aleksandar Jovicic, Matic Bernardo, Camaj Driton (Spasic Milos 72'), Bohdan Melnyik, Makowski Rafal (Ötvös Bence 72'), Körmendi Kevin, Navratil Jaroslav (Osztrovka Maxim 90'), Mesanovic Jasmin (Ilievski Mario 85'), Lippai Tibor, Stefan Raul Martin (Cipetic Branimir 72')

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás (Pető Milán 84'), Fiola Attila, Nikola Serafimov, Gergényi Bence, Schön Szabolcs (Berki Marcell 84') - Tobias Christensen, Sigér Dávid, Katona Mátyás (Stefanelli Nicolas 60') - Mamoudou Karamoko (Spandler Csaba 60'), Nejc Gradisar (Tóth Tamás Vid 87')

Játékvezetők
Pintér Csaba

Pintér Csaba

Tóth II. Vencel, Berényi Ákos, Káprály Mihály, Szőts Gergely

Az első lehetőség Karamoko előtt adódott, aki a 3. minutumban egy csúsztatott fejes után szintén fejjel vette célba a kaput, próbálkozása fölé szállt. A következő percekben csapatunk irányított, próbáltuk feltörni a mélyen védekező hazaiak hátsó alakzatát. A 13. percben Camaj beadását Mesanovic közelről fejelte kapura, Tóth Balázs gyors vetődéssel hárított. Lendületbe jött a házigazda, Melnyik távoli lövése a jobb kapufán csattant, majd Makowski 18 méteres bombáját tolta oldalra kapusunk. A 21. percben Karamoko vette célba a kaput a 16-oson belülről, Kovács leért a lövésre.

A 22. percben Gradisar megiramodott a kapu felé, de felvágták. A szabadrúgás mögé Christensen állt, középről, 23 méterről a kapu fölé lőtt. A 25. percben Christensen beívelésére Karamoko érkezett a hosszún, de ő sem talált kaput. A 29. minutumban Melnyik tört kapura egy labdaszerzés után, Tóth Balázs hárította a lövést. Nem szabadult fel a kapunk, nem sokkal később Makowski a felső lécet találta telibe. A 37. percben Sigér beívelését a kapunak háttal álló Gradisar csúsztatta meg, Kovács szögletre tenyerelte a veszélyes fejest.

A második félidő elején vezetést szerzett a Kisvárda. A 49. percben a Camaj szöglete után ide-oda pattogó labdára Serafimov szorításában Mesanovic csapott volna le és esett el. Előbb a VAR-kocsi, majd Pintér játékvezető is megvizsgálta az esetet, végül utóbbi 11-est ítélt. Camaj a bal felsőbe bombázta a büntetőt (1-0).

Bartosz Grzelak kettős cserével frissítette a csapatot, a 61. percben Katona és Karamoko helyére Stefanelli és Spandler érkezett. A 64. percben Schön a bal oldalról befelé cselezett, tekerése elkerülte a kaput. A 69. minutumban Christensen 27 méteres lapos lövése a bal oldali kapufa mellett suhant el. A folytatásban Ötvös került helyzetbe, Spandler blokkjáról fölé pattant a labda.

Vezetőedzőnk minden cserelehetőségét kihasználta, Schön és Bese helyett Pető és Berki érkezett a 82. percben, majd a 87.-ben Gradisart Tóth Tamás váltotta. A hajrában teljesen kitámadott csapatunk, a 84. percben Navratil centerezése után Spasic lőtt fölé, a 90.-ben Ilievski ziccerét Tóth Balázs szögletre ütötte. Egy perccel később Spasic bújt ki a védők között, szólója végén Ilievszkihez passzolt, Tóth Balázs remek ütemben jött ki és ezt a meccslabdát is hárította. Újabb gól nem esett, a Kisvárda egy tizenegyesgóllal otthon tartotta a három pontot.

Csapatunk jövő pénteken az MTK-t fogadja a Sóstói Stadionban.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek