VISSZANÉZŐ

Vidi - DVTK: újabb hagyományosan izgalmas kupacsata várható

Egy hónap leforgása alatt másodszor találkozunk a miskolci csapattal, ezúttal a kupában. 

A Vidi és a Diósgyőr is alsóbb osztályú csapatokkal találkozott a Magyar Kupa első három fordulójában, tehát végig idegenben szerepeltek a csapatok. A két gárda összesen 29 gólt szerzett (17-12 a Vidi javára) a hat találkozón és mindössze kettőt kapott (egyet-egyet).

Együttesünk a Testvériség SE 7-0-s legyőzésével kezdte az idei Magyar Kupa sorozatot, majd az NB III-as Rákosmente KSK kizárása miatt a megyei I. osztályú  Kunszállás SE következett. Az Alföldön 8-0-ra nyertünk, a harmadik körben a másodosztályú Szigetszentmiklós várt ránk. A hazaiak 1-0-ra vezettek a szünetben, de végül megfordítottuk az állást és 2-1-s eredménnyel jutottunk tovább. Három meccsen 17 gólt rúgtunk, a legtöbbet Feczesin Róbert, aki hatszor talált be.  

A DVTK a másodosztályú Vasas ellen indított, és 4-0-ra győzött idegenben, magabiztosan lépett tehát a második körbe, ahol a Fejér megyei első osztályban szereplő Iváncsa várt rá. Újabb 4-0-s miskolci győzelem következett, jöhetett a harmadik kör és a Sajóbábony VSE. Majdnem hozták a piros-fehérek az átlagot, ezúttal 4-1-re győztek. A három kör alatt szerzett 12 gólból hármat vállat Takács Tamás, kettőt-kettőt Miroslav Grumic és Georges Griffiths.

A Diósgyőr pontosan egy hónappal ezelőtt, szeptember 28-án járt utoljára a Sóstói Stadionban, akkor egy rendkívül izgalmas, nagy csatát hozó meccsen 2-1-re győztünk. Érdekesség, hogy a két csapat az előző szezonban is találkozott a kupában (sőt, a Ligakupa döntőjében is), akkor végül a piros-fehérek örülhettek. 

A keddi mérkőzés 17.30-kor kezdődik Székesfehérváron, a stadion kapui 16.30-kor nyitnak. Minden szurkolói információt elolvashat ide kattintva!

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek