VIDI-KISVÁRDA

Vezetőedzői értékelések

Bartosz Grzelak és Mátyus János nyilatkozott a lefújás után.

Bartosz Grzelak:

"Jól kezdtük a meccset, az ő góljukig szerintem jól játszottunk. Kicsit meglepetésként ért a Kisvárda találata, ekkor túlzottan nyitottak voltunk hátul. Három támadójuk volt a mérkőzés elején a három középhátvéddel, nem vettük fel mindig jól őket, kicsit módosítanunk kellett de a mérkőzés hátralévő részében jól alkalmazkodtunk ehhez. Minden tiszteletünk a Kisvárdáé, de talán kijelenthetjük, hogy a második félidőt viszont domináltuk. Hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést. A csapat mentális erejét mutatja, hogy több mérkőzésen is sikerült fordítanunk, vagy az utolsó percekben pontot mentenünk. Ilyen volt az FTC ellen, ahol végül nem szereztünk pontot, de meccsen belül egyszer vissza tudtunk jönni, vagy a Puskás Akadémia és a ZTE elleni találkozó, ahol az utolsó pillanatokban szereztünk pontot érő gólt. Minden nap keményen dolgozunk a csapat teljesítményén és mentalitásán is, elégedett és boldog vagyok amiatt, hogy megvan ennek az eredménye, örülök a mai győzelemnek. A mai három pont önbizalom terén is sokat adhat a játékosoknak, de nem szabad elszállnia senkinek. Tudjuk, hogy továbbra is a tabella második felében vagyunk, továbbra is alázatosan kell készülnünk a bajnokság folytatására."

Gergényi Bence jó játékára külön rákérdeztek vezetőedzőnknél a sajtótájékoztatón:

“Bence nagyon jól beilleszkedett a csaptatba. Jó játékos és pozitív személyiség, aki ma remekül játszott. Számára egy új poszton kellett ma bizonyítania, de stabilan megoldotta ezt a pozíciót is, nem hibázott sokat. Egyetértek a felvetéssel, Bence nagyon jó teljesítményt nyújtott ma, de rajta kívül többen is jól játszottak a Kisvárda ellen.”

Mátyus János:

"Nagyszerűen kezdtük, kontrából remek gólt szereztünk, pont ahogy terveztük. Volt még egy nagy lehetőségünk, az sajnos kimaradt. Az első félidő végén, és a második félidő egy részében fölénk kerekedett a Vidi, ezt is el kell ismerni. Próbáltunk pedig rátenni egy lapáttal a támadójátékra, volt is lehetőségünk, a végén mindent egy lapra feltéve mentünk előre az egyenlítésért, de végül megszerezte a harmadik gólt a Fehérvár, megérdemelten nyertek. Rengeteg gondunk van, a játékosok egészségügyi állapota nem tökéletes, sok betegünk van, ezt el kell mondanom. Nyolcadik meccsünket játszottuk le idegenben, ez is rányomja a bélyegét a teljesítményre. Az eredményekre ez nem lehet kifogás, de az igazsághoz ez is mind hozzátartozik. Bízunk, benne a Puskás Akadémia elleni jövő heti meccs után már otthon tudunk játszani."

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek