VIDI - DVSC

Vezetőedzői értékelések

Bartosz Grzelak és Srdjan Blagojevic értékelt a lefújás után.

Bartosz Grzelak:

“Ez a mérkőzés bármelyik oldalra eldőlhetett volna. A Debrecen nagy magabiztossággal játszott ma a támadóharmadban is, nagy munka volt részünkről, hogy semlegesítsük őket. Kicsit talán túl mélyre is visszahúzódtunk, lassabb is volt a csapat néha a kelleténél, de persze elégedett is vagyok, hiszen megnyertük a mérkőzést. Az viszont ma is látszott, hogy akárki kezd, vagy akárki áll be csereként, az érti, hogy mit szeretnénk játszani és mindent megtesz a csapatért. Erre büszke vagyok. A mai napon mindent bele kellett adnunk a győzelemért, egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, amelynek a vezetőedzője remekül megszervezte a játékukat, de sikerült itthon tartanunk a három pontot. Ezen a héten is történt sok dolog, sérülések, betegségek, az átigazolási időszak végén is távoztak még játékosok, de ezzel együtt is sikerült nyernünk. Tényleg, akárki játszik kezdőként, vagy csereként, mindenkire lehet számítani - ez a csapat igazi erőssége. Az igaz, hogy nem ma nyújtottuk a legjobb teljesítményt, de a mai labdarúgásban nagy dolog, ha így is sikerül nyerni.”

Vezetőedzőnket a sajtón Tóth Balázs remek teljesítményéről külön is megkérdezték.

"Szerintem egyértelműen Tóth Balázs az egyik legjobb kapus az NB I-ben. Profi a hozzáállása, mindig higgadt marad, ma is mutatott be elképesztő védéseket, például az első félidőben a közeli fejesnél. Ahogy egy csatár el tudja dönteni a találkozót a góljaival, úgy egy jó kapusteljesítmény is sokat érhet. Nem kérdés, nagyon jó kapusnak tartom Balázst.”

Srdjan Blagojevic:

“Gratulálok a Fehérvárnak a győzelemhez. A mai mérkőzés tele volt érzelmekkel és energiákkal. A büntető döntötte el a találkozót, nem néztem még vissza a szituációt, nem tehetek mást, el kell hinnem, hogy ez volt a helyes döntés. Nagyon sok lövésünk volt, a helyzeteink megvoltak, de nem ez volt a legjobb teljesítményünk. Ahhoz, hogy nyerjünk, ahhoz gólokat kell szerezni, ez ma nem sikerült. Az első félidőben nem voltunk elég bátrak, a második félidő már jobb volt, de a Vidi 5-4-1-ben védekezett. Ennek ellenére találtunk helyet néha, fel tudtuk törni a védelmüket, de mostanában túl sokszor fordul elő velünk, hogy nem tudunk betalálni. Erre megoldást kell találnunk. Mi domináltunk, főleg a második félidőben. Ma is az fordult elő, ami már korábban többször is - nálunk van a labda, mi lövünk többet kapura, jobb az xG-nk, mégsem sikerül betalálnunk. Újra kell gondolnunk valószínűleg néhány dolgot, meg kell találnunk a problémák gyökerét. De ugyanúgy küzdünk tovább, mint eddig, nem adtuk fel azt, hogy feljebb végezzünk a tabellán, a játékosok ma is mindent megtettek a pályán azért, hogy eredményesen távozzunk.”

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek