Vereség Újpesten

Nem sikerült felállnunk kétgólos hátrányból a Szusza Ferenc Stadionban.

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában csapatunk a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest vendégeként lépett pályára szerda este. Huszti Szabolcs nem változtatott a vasárnapi, FTC ellen 2-2-es döntetlent játszó kezdőcsapaton, azaz a Kovács D. - Nego, Serafimov, Fiola, Stopira - Pokorny, Lednev - Kastrati, Houri, Schön - Kodro tizenegy lépett pályára. Az újpestieknél a kezdőben ott volt korábbi játékosunk, Csoboth Kevin, második bajnokcsapatunk egyik kapusa, Filip Pajovic pedig a kispadon kapott helyet.

A 7. percben Pauljevic vállalkozott ballal lövésre 17 métérről, Kovács nagyot védett. Két perccel később labdát veszítettünk a saját térfelünkön, Goure Csobothoz passzolt, aki 12 méterről laposan, nagy erővel lőtt a hálóba (1-0). Tizenegy perce tartott a meccs, amikor az újpesti Kastrati lőtt közelről kapufát, Goure duplázása pedig elakadt Kovácsban. A 27. percben Lednev ugratta ki Kodrót, aki 19 méterről kapu fölé tekert. Fél óra játék után újra Csoboth volt akcióban, lövése Fioláról pattant szögletre, öt perccel később pedig Pauljevic gyenge próbálkozását védte Kovács, majd Katona beadását bombázta kapu fölé hét méterről Goure. A félidő utolsó hazai lövése Csobothé volt, 17 méterről a jobb alsót célozta meg, Kovács nagyot védett, a mi részünkről Houri 18 méteres csavarása zárta a játékrészt.

A szünetben hármat cserélt Huszti Szabolcs: Bese, Dárdai és Funsho érkezett Nego, Kastrati és Lednev helyére. Houri így egy sorral hátrébb lépett Pokorny mellé, Dárdai pedig Kodro mögött játszott. Az 53. percben Csongvai szabadrúgását védte Kovács. Két perccel később Katona lőtt 18-ról kapufát, majd az 58. percben a szélső beadását váltotta gólra közelről Szabó - az MLSZ adatbankjában a lefújás után Funsho öngóljának írták a találatot (2-0). A 61. percben az újpesti kapusra is szüksége volt csapatának, Pokorny 12 méteres, éles szögből leadott lövését védte ki Nicolic. Négy perccel később Kodrót Szendrei váltotta, majd a csere utáni Houri-szögletet a remekül érkező Serafimov fejelte az újpesti kapuba (2-1).

A 70. percben egy pontrúgásunk előtt a hazai vezetőedző, Kruscic Stopira nevét kiabálta védőinek, de hiába, hátvédünk így is fejelni tudott, de sajnos mellé ment a labda. Az utolsó bő tíz percre Schönt Bumba váltotta. A rendes játékidő végén hosszú VAR-vizsgálat után Antonov végül nem piros, hanem sárga lapot kapott, amiért rálépett Funsho vádlijára, majd két perccel később Funsho kapott pirosat, miután a kapura törő Goure elesett a szorításában. Az állás már nem változott, 2-1-re nyert az Újpest.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek