OTP BANK LIGA

Vereség a Vasas otthonában

Pátkai ollózós góljával a meccs elején vezettünk, de végül 3-1-re győztek az angyalföldiek. Kilenc emberrel fejeztük be a találkozót.

Szombat este 18 órától a Vasas vendégei voltunk az OTP Bank Liga 9. fordulójában. Az angyalföldiek a 7. helyről várták az összecsapást, míg csapatunk ötpontos előnnyel az élen állt. A találkozót Anel Hadzic kisebb izomsérülés miatt kihagyta.

Mi kezdtük jobban a találkozót, mi több: Pátkai Máté könnyen lehet, hogy a szezon gólját lőtte a 13. minutumban, amikor a Szolnoki lövése után levágódó labdát gyönyörű mozdulattal Kamenár kapujába ollózta 10 méterről (0-1).

(1-1). Sajnos itt még nem volt vége, hat perccel később már vezettek az angyalföldiek, amikor Risztevszki vette be a kapunkat egy szöglet után, szintén fejjel (2-1).

A félidő utolsó perceiben két érdekes szituáció borzolta a kedélyeket, előbb James esett neki Juhásznak a tizenhatoson belül, ám végül lökésért Fiola kapott sárgát, majd Pátkait rántották le a büntetőterületen belül, de Andó-Szabó sípja néma maradt.

A második játékrészre változatlan csapattal futottunk ki és Henty azonnal ziccerben játszhatott Scsepovics elé, aki befejezte az akciót, de az asszisztens lest jelzett. A visszajátszások tanúsága alapján lesről nem lehetett szó. Az 54. percben Vargát Nego váltotta. Francia hátvédünk szó szerint másodpercek alatt sárgát kapot Gaállal együtt, majd nem sokkal később Pátkainak is felmutatta a lapot a játékvezető.

A 67. percben Szolnoki helyére Kovács állt be és átvettük a mérkőzés irányítását, de gólt szerezni nem tudtunk. Nego veszélyes beadása maradt kihasználatlan, aztán Gaál puskázott el óriási ziccert a mi kapunk előtt. A hajrára fordulva is nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, de a gólt nem mi értük el: Remili passza után Burmeister helyezett a kapuba az ötösről (3-1).

A 84. percben Géresi is bejött Pátkai helyére. Az utolsó percekben aztán két játékosunk is a kiállítás sorsára jutott. Előbb Nego követett el második sárga lapot érő szabálytalanságot, aztán a félpályán Lazovics könyökölt oda ellenfelének, amiért azonnal pirosat kapott. A találkozó 3-1-es végeredménnyel zárult, de vezető pozíciónkat a tabellán továbbra is őrizzük.

Legközelebb szerdán lépünk pályára, Mohácson játszunk kupameccset.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek