U21 - Lencse sok néző előtt lépne pályára szombaton

"Fehérváron szeretik az emberek a labdarúgást, ezért is volt jó döntés, hogy a Sóstói Stadionban lépünk pályára Wales ellen."

Szombaton 17.30-kor Székesfehérváron, a Sóstói Stadion felújított gyepszőnyegén feszül egymásnak a magyar és a walesi U21-es válogatott. A mérkőzésre a belépés díjtalan lesz.
A csütörtök délutáni edzés előtt telefonon értük utol a Videoton utánpótlás-válogatott csatárát, Lencse Lászlót.

Hétfőn találkozott a keret Telkiben. Szóba került köztetek az egy nappal korábbi DVSC – Videoton FC rangadó?
Nem mondanám, hogy ez volt a fő téma köztünk, de természetesen volt egy kis „zrika”, hiszen Farkas II tavaly még csapattársunk volt a Vidiben, most a Loki játékosa és ő azért megjegyezte, hogy vasárnap kikaptunk Debrecenben, de ez tényleg csak egy kis baráti piszkálódás volt, semmi több.

Augusztus 31-én lezárult az átigazolási időszak. Eldőlt, hogy továbbra is a Vidi játékosa maradsz. Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
Mindenképp szeretnék bekerülni a csapatba, úgy érzem, jó formában vagyok. Tudom, hogy sok jó csatár van nálunk és nem lesz könnyű helyet követelnem magamnak. Edzéseken is és most az U21-es csapatban is a maximumra törekszem és próbálom így is felhívni magamra a figyelmet. Ha pedig lehetőséget kapok ismét a Vidiben, akkor azzal élni szeretnék és gólt illetve gólokat lőni.

Hogyan készültök a szombati sorsdöntő mérkőzésre?
A hét első felében sokkal pörgősebb és keményebb edzéseket vezényelt Róth Antal, kicsit el is fáradtunk. Most azonban már csak frissítő jellegű, átmozgató edzéseket végzünk, hogy szombaton jó erőben és remek formában legyünk.

Van a csapaton belül nagy fogadkozás, vagy szép csendben készültök?
Megmondom őszintén, a csapat jól kezeli a helyzetet, megvan a megfelelő önbizalmunk, tudjuk mi a tét, ennek megfelelően csendesen készülünk, és győzni szeretnénk, de nem csak szombaton, hanem kedden a bosnyákok ellen is. Ez esetben ugyanis nem kell számolgatnunk, hiszen ha sikerül mind a 6 pontot megszereznünk, akkor a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztos, hogy a csoport első helyén végzünk.

Te, Szakály Dini és Gosztonyi Andris ismeritek a legjobban a Sóstói Stadion felújított gyepszőnyegét. Kérdezgették az U21-es csapattársaitok, hogy mire számíthatnak, milyen a pálya talaja?
Eddig csak egy-két játékos kérdezte meg, de nekik büszkén meséltük, milyen remek pálya vár ránk szombaton. Bízom benne, hogy sok szurkoló kilátogat majd a mérkőzésre, és szurkol nekünk. Erre most nagy szüksége lesz a csapatnak, hiszen tényleg óriási lehetőség küszöbén állunk, szeretnénk továbbjutni! Fehérváron szeretik az emberek a labdarúgást, ezért is volt jó döntés, hogy a Sóstói Stadionban lépünk pályára Wales ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek