A VAR-szoba és Bognár játékvezető együtt sem tudta legyőzni a Vidit

Kétszer is vezettek a vendégek, de Lirim Kastrati majd a hajrában Dárdai Palkó egyenlíteni tudott!

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában vasárnap 20:00 órakor a Ferencvárost fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. Huszti Szabolcs ezúttal a Kovács D. - Nego, Serafimov, Fiola, Stopira - Pokorny, Lednev - Kastrati, Houri, Schön - Kodro kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, az RBD pedig látványos élőképpel ünnepelte 30. születésnapját kezdősípszó előtt.

Az első percben rögtön Dibusz volt munkában, Kastrati beadását Kodro 17 méterről belsőzte kapura, a vendégek kapusa védeni tudott. Négy perccel később Houri átadása után Schön lövését blokkolták a zöld-fehérek. Az első FTC-lövés Traore nevéhez fűződött a 7. percben, de ez nem jelentett veszélyt Kovács kapujára. A 9. percben Kastrati lőtt 14 méterről, ballal óriási kapufát, majd Houri távoli lövését ölelte magához Dibusz. A 14. percben Ryan Mmaee tizenegyesével szerezték meg a vezetést a vendégek, Bognár játékvezető a VAR segítségével azután ítélt büntetőt, hogy Botka beadása után Lednev kezét érintette a labda (0-1).

Húsz perce tartott a meccs, amikor Mercier fejesét védte Kovács, egy perccel később a kapusunk pedig hatalmasat védett, amikor újra a Ferencváros francia középpályása próbálkozott éles szögből egy kapáslövéssel. Tíz perc múlva Schön került volna lövőhelyzetbe, Knoesterben úgy akadt el a labda, hogy az a kezét is érintette a ferencvárosi tizenhatoson belül, vizsgálta a VAR ezt a helyzetet is, de Bognár ezúttal nem ítélt büntetőt, majd nem sokkal később R. Mmaee húzta vissza másodpercekig Lednevet, de Bohdan talpon maradt, a sárga lap pedig utólag nem lett kiosztva. A 38. percben ismét Kovács védett nagyot, amikor lelopta a labdát Zachariassen lábáról Mercier forintos indítása után, majd Nego mentett nagyot Pászka elől. Egy perc múltán Besic jelentkezett egy kapufával, majd Kovács Dani védte Ryan Mmaee közeli, de gyenge lövését. Két perc volt hátra még az első félidőből, amikor Nego beadásáról csak centikkel maradt le a középen üresen érkező Kodro. A játékrész érdemi része Laidouni lehetőségével ért véget.

A második félidő cserék nélkül kezdődött el, az 53. percben pedig kiegyenlítettünk! Fiola adott remek hosszú labdát Kastratinak, aki lefutotta a Ferencváros védőit és higgadtan elgurította azt Dibusz mellett (1-1). Öt perccel később velünk volt a kapufa, Besic lőtt hatalmas lécet egy szöglet után, majd nem sokkal később már nem volt szerencsénk, Ryan Mmaee pedig 15-ről hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe (1-2)

Egy órája tartott a meccs, amikor Houri szöglete után Kodro fejelt kapura, a tábor már szinte ünnepelt, Dibusz azonban óriási bravúrt mutatott be, a gólvonalról kiszedte a labdát. Négy perccel később ismét bosnyák válogatott támadónk próbálkozott fejjel, de ezúttal nem talált kaput. A 73. percben az FTC cserejátékosa, Marquinhos tette ígéretes helyzetben kapu mellé a labdát, majd Huszti Szabolcs is cserélt, Schön Szabolcs helyett Dárdai Palkó érkezett, egy minutummal később pedig Lednev távoli lövése nem talát kaput. Két perc múltán ismét ukrán középpályásunk próbálkozott, de Dibusznak nem kellett védenie. A 77. percben Kastrati helyett Bumba lépett pályára.

82 perce tartott a mérkőzés, amikor egy FTC-szöglet után Ryan Mmaee fejese kerülte el a kapunkat. Két perccel később Zachariassen lőtt újabb kapufát, majd Szendrei Ákos lépett pályára Lednev helyett. A 89. ismét kiegyenlítettünk! Nego remek beadására Dárdai robbant be középen és kapásból szétbombázta a hálót (2-2)! A négyperces hosszabbításban az állás már nem változott, megosztoztak a pontokon a csapatok. Legközelebb szerdán este a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest vendégeként lépünk pályára.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek