Vereség Kispesten

Megszereztük a vezetést, de fordítani tudtak a hazaiak.

Vasárnap 14:15 órakor a Bozsik Arénában léptünk pályára az OTP Bank Liga 20. fordulójában. A Budapest Honvéd vendégeként Szabics Imre a Kovács D. - Nego, Fiola, Stopira, Heister - Lednev, Alef, Makarenko, Petrjak - Zulj, Kodro tizenegynek szavazott bizalmat kezdőként, ellenfelünknél természetesen ott volt a kezdőcsapatban a 12 gólos Nenad Lukic és a Vidi bajnoka és kupagyőztese, Tamás Krisztián is.

Az első helyzet Drazic nevéhez fűzödött, a kispesti szélső közeli fejesét Kovács Dániel védte nagy bravúrral az 5. percben. Három perccel később Lovric hibája után Kodro került oda a kapu elé, de a hazai kapus, Szappanos is a helyén volt és hárította a fejest. A 25. percben Zulj ívelése találta meg a felfutó Negót, aki Tamást túlugorva középre fejelte a labdát Kodro irányába, azonban Szappanos figyelt és előrevetődve menteni tudott.

A félidő második felében Batik kétszer is nagyot mentett - a 31. percben Petrjak beadását hatástalanította, majd a 36. percben szinte a gólvonalról vágta ki Makarenko hálóba tartó 19 méteres lövését. A kettő között Fiola ollózásának lehetett tapsolni, hiszen a mozdulat szép volt, azonban válogatott védőnk nem talált kaput. A szünet előtti öt percben a hazaiak támadtak, azonban csak oldalhálóig jutottak, Zsótér szöglete után.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt. A 48. percben még Lukic került helyzetbe a kapunk előtt, egy perccel később azonban megszereztük a vezetést! Zulj cselezgetett 16 méterre a kispesti kaputól, majd okosan, ballal betalált a hálóba (0-1)! Sokáig sajnos nem örülhettünk a vezetésnek, Tamás beadása után az 55. percben Nagy Dominik kiegyenlített (1-1). A gólváltás után mindkét vezetőedző változtatott. Nebojsa Vignjevic először Gale-t küldte pályára Drazic helyett, majd Szabics Imre előbb Dárdait, majd Funshót cserélte be Lednev és Alef helyett. A 75. percben Heister lőtt távoltól kapu mellé, ekkor már Machach és Pantelic is pályán volt Zsótér és Hidi helyett. Hetvenhét perce tartott a mérkőzés, amikor a hazai jobbhátvéd, Petkovic került Nagy Dominik passza után helyzetbe, de Kovács Dániel nagyot védett a közeli lövésnél.

A mérkőzés hajrájára fordulva Petrjak beadása után Funsho került nagy helyzetbe, de sajnos rosszul találta el a labdát és Szappanos védeni tudott. Az eset során a menteni igyekvő Tamás Krisztián megsérült, őt Baráth Botond váltotta, majd Lukic helyett Traoré érkezett. A 86. percben Nagy Dominik szabadrúgása a kapufán csattant, a kipattanót Petrusenkó vágta a hálóba (2-1), majd a hosszabbítás közben Nagy Dominik szerezte meg saját második, csapata harmadik gólját (3-1), Marcel Heister pedig piros lapot kapott, így emberhátrányban zártuk a bajnokit és két góllal nyert a Budapest Honvéd.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek