Magabiztos siker Debrecenben!

Nikolics, Kodro és Nego góljaival 3-0-ra nyertünk a Nagyerdei Stadionban a DVSC vendégeként!

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában csapatunk a DVSC otthonában lépett pályára szombat este. Michael Boris a Nagyerdei Stadionban a Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov - Nego, Pinto, Makarenko, Dárdai, Heister - Kodro, Nikolics kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. Vezetőedzőnk ezúttal eltiltás miatt Funshóra és Fiola Attilára sem számíthatott.

Remekül kezdtük a találkozót, az ötödik percben Kodro lövése még elkerülte a kaput, négy perccel később azonban Heister remek centerezésére Nikolics érkezett és 12 méterről elegánsan a hálóba belsőzte a labdát (0-1)! A 11. percben fordított volt a szereposztás, de a német balhátvéd lövése célt tévesztett, majd újabb két perc elteltével Dárdai 14 méteres próbálkozását hárította Hrabina Alex.

Az első játékrész felénél ismét Dárdai került lövőhelyzetbe, de fölé szállt a kísérlet, bő félóra játékot követően pedig Heister újabb jó beadásáról Kodro éppenhogy lemaradt, a hosszún érkező Nikolics pedig nem tudta irányítani a labdát, hiába ért hozzá. A 34. percben azonban Nego jobboldali átadását eltalálta Kodro, nem is akárhogyan - a labda Hrabina lábai között átgurulva a hálóban kötött ki (0-2)! Öt perccel később a mérkőzésen talán először Kovács Dánielnek is játékba kellett avatkoznia, amikor Pávkovics fejesét védte, majd egy perc hosszabbítás és egy Niko lesgól után Vad II István lefújta az első félidőt.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott. A félidő első negyedórájában egy kaput elkerülő Dzsudzsák szabadrúgást, valamint egy 20 méteres Sós Bence lövést jegyezhettünk fel, előbbi nem talált kaput, utóbbit Kovács könnyedén védte. A 62. percben ritka jelenetet láthattunk: három egykori Vidi-játékos lépett pályára ellenünk egyszerre: Dzsudzsák, Sós és Babunski helyére Tischler, Bévárdi és Bódi érkezett, majd öt perccel később Michael Boris is cserélt, Nikolicsot és Rúben Pintót Petrjak és Zulj váltotta.

A cserék után két próbálkozása is volt a hazaiaknak: Pávkovics és Ferenczi kísérletezett távolról, de egyiknél sem kellett Kovácsnak védenie. A 79. percben pedig végleg eldöntöttük a mérkőzést: Sabanov végzett el remekül egy szabadrúgást, a védője mögül kibújó Nego pedig a félúton lévő Hrabina felett a hálóba fejelte a labdát (0-3)!

A 82. percben Nego-Bese, Dárdai-Lednev és Heister-Lüftner cserének tapsolhatott a vendégszektor, miközben Sabanov ravaszul távolról üres kapus gólt szerzett - természetesen a találat az éppen zajló cserék miatt érvénytelen volt. A hajrában már nem forogtak veszélyben a kapuk, 3-0-ra nyertünk Debrecenben a DVSC vendégeként! Legközelebb kedden, 18:30-kor lépünk pályára a MOL Aréna Sóstóban a Budapest Honvéd ellen.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek