UTÁNPÓTLÁS

Tornagyőzelmek és sikeres felkészülési meccsek az utánpótlásban

U13-as csapatunk idősebb korosztály ellen is győzelemmel zárt.

U19-es és U17-es csapatunk egyaránt az Érsekújvárt fogadta felkészülési mérkőzésen, és mindkét gárdánk erősebbnek bizonyult ellenfelénél, 19 éveseink 5-2-es, 17 éveseink pedig 13-1-es győzelmet arattak.

A Vidi U15-ösei és U14-esei a Fradi korosztályos csapata ellen mérkőztek meg. A 15 évesek 2-1-re nyertek, a 14 évesek pedig 1-1-es döntetlent játszottak. „Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Egy 20 méteres szabadrúgásból szereztünk vezetést, amit a vendégek egy kontrából kiegyenlítettek. Mindkét kapu előtt adódott néhány lehetőség, de újabb gól nem született. A második félidőt aktívan kezdtük, de nem volt bennünk igazi átütő erő. Főleg mezőnyjáték volt jellemző, komoly helyzetek nélkül” – mondta Bozai Attila, az U14-es csapat vezetőedzője.

U13-asaink a Kelen SC U14-es korosztálya ellen arattak 4-0-s győzelmet pénteken. „Az első felkészülési mérkőzésre fizikálisan erősebb ellenfelet kerestünk, hiszen jövőre, az U14-es bajnokságban nagy különbségek lesznek a játékosok között, így fontos, hogy a srácok minél többször megtapasztalják és megtanulják, milyen játékkal érvényesülnek ilyenkor. A betegségek hátráltattak ugyan minket a héten, de azok, akik a meccsen lehetőséghez jutottak, bizonyították, hogy nagyon harcos, szervezett, valamint egyre gyorsabb és okosabb játékra képesek. Mindig értékes egy siker, ha idősebbek ellen éri el a csapat, főleg ha ez tudatos játékkal párosul” – összegzett Bárdosi Balázs, az U13-asok vezetőedzője.

Az U12-esek ugyancsak felkészülési mérkőzésen, a Kelen SC ellen fölényesen, 10-0-ra nyertek, majd a Kulcsár Ferenc Emléktornán erős, nemzetközi mezőnyben az 5. helyet szerezték meg a hétvégén.

U11-es korosztályunk győzelemmel zárta a hétvégét a Dunaújváros PASE 8 csapatos tornáján, a gólkirály pedig a vidis Király Dominik lett.

U8-as csapatunk is újabb sikeres hétvégét zárt, a Dunakanyar Kupán bizonyult a legjobbnak, 20-4-es gólaránnyal, veretlenül az élen zártak a 10 csapatos tornán. A legjobb játékos a vidis Németh Krisztián lett. „A csoportmérkőzések alatt csapatunk kissé hullámzó játékot produkált, ám mégis meggyőző fölénnyel bizonyultunk jobbnak összes ellenfelünknél. Négyből négy meccset nyerve, csoportelsőként jutottunk a döntőbe, ahol a Vasas Akadémia csapatával találkoztunk. A mérkőzésen végig jó mentalitással játszottunk, ellenfelünket nem engedtük kibontakozni. Sajnos a rendes játékidőben három kapussal szembeni ziccert hibáztunk, aminek köszönhetően 0-0 lett a végeredmény. A büntetőpárbajból jobban jöttünk ki, így megérdemelten nyertünk ismételten tornát” – értékelt Gelencsér Tibor, az U8-as csapat vezetőedzője. 

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek