ELLENFÉL-LES

Több kulcsember is pihent a hétvégén a DVSC-nél

Herczeg András vezetőedző - vélhetőleg a Magyar Kupa-visszavágó miatt - többek között Tőzsért és Varga Kevint is pihentette a szombati, Haladás elleni bajnokin.

A MOL Vidi FC az április 16-i 1-0-s sikert követően előnyből várhatja a Debreceni VSC elleni Magyar Kupa-elődöntő visszavágóját. A mérkőzésre április 23-án 20 órai kezdettel kerül sor.

A DVSC a hétvégén 2-1-re legyőzte a meccs előtt zsinórban három győzelmet arató Szombathelyi Haladás gárdáját. Herczeg András együttese ezen a találkozón 4-4-2-es felállásban kezdett, mégpedig a következő névsorral: Nagy S. - Bényei, Szatmári, Pávkovics, Barna - Damásdi, Jovanovic, Haris, Bódi - Szécsi, Takács T.

A kezdőben nem volt tehát ott a hajdúságiak középen és jobb oldalon is bevethető hátvédje, Kinyik Ákos, valamint a jobbszélső Varga Kevin is csak csereként lépett pályára - ez csak a harmadik bajnoki volt, amikor ő nem volt pályán az első minutumtól kezdve. Szintén pihent a csapatkapitány Tőzsér Dániel és Ferenczi János.

Az említettek mindegyike szerepet kapott a keddi, Vidi elleni összecsapáson, ahogy az idény legtöbb találkozóján is (csak az idény elején sérüléssel küszküdő Ferenczi nem éri el a 2000 játékpercet), így játékuk a visszavágón valószínűnek tűnik.

Múlt kedden az egyébként kevesebbet játszók közül a kapus Kosicky, valamint Csősz és Zsóri kaptak helyet a kezdőben. Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a két csatár, Avdijaj és Takács sem töltöttek a pályán 90 percet, míg Zsóri igen; ezen kívül frissebb lehet a Csősz posztján lévő Tőzsér is.

Herczeg András vezetőedző eltiltás miatt senkit nem fog nélkülözni a visszavágón, sérült viszont van: Tabakovic és a harmadik számú hálóőr, Hrabina nem bevethetőek.

A DVSC várható kezdőcsapata a molvidi.hu szerint a visszavágóra:
Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Varga K., Haris, Tőzsér, Bódi - Avdijaj, Szécsi

Szerző: Guber Péter

Fotó: molvidi.hu

További hírek