"Tijana miatt hatványozottan harcolok"

Nikolics Nemanjának ez az első edzőtábora, mióta megszületett kislánya. Természetesen nagyon hiányzik neki a család, de a sok edzés segít.

Nikolics Nemanja sok helyen járt már edzőtáborban, azonban azt mondja, a mostani spanyolországi edzőtábor az eddigi legjobb.

- Pályafutásom során sok helyen edzőtáboroztam már, de itt a legjobbak a feltételek és a körülmények. Tényleg csak az edzésekre kell koncentrálnunk, és ez óriási segítség számunkra, és persze a felkészülés minőségét is javítja.

Niko számára azonban más miatt is különleges a spanyolországi 3 hét.

- Még sosem töltöttem ennyi időt távol a kislányomtól, mióta megszületett. Nagyon hiányzik, de szerencsére a napi két edzés miatt elég gyorsan mennek a napok, és a köztes időben pedig az ember kicsit kikapcsol vagy alszik. Ugyanakkor engem nagyon motivál, hogy ő megszületett, mert van egy gyermekem, aki miatt hatványozottan harcolok az edzéseken és a meccseken is, ez pedig nagy segítség számomra - mondta támadónk.

Az edzések esetében azonban Niko nem csak azok mennyiségével elégedett, hanem azok minőségével is. Ebből a szempontból is újat hozott szerinte a mostani időszak.

- Amúgyis jó erőben vagyunk, de nagyon élvezetesek az edzések. Nem volt még olyan tréningünk, amin ne került volna elő a labda, vagyis nincsenek azok a "száraz" futások, hanem labdával dolgozunk. Egy focista számára pedig mindig ez a legjobb, amikor a labda közelében lehet. Ráadásul lesznek meccsek is, amik sokat fognak segíteni abban, hogy teljesen felpörögjünk. Az ellenfeleink nehezek lesznek, de szerintem ennek mindegyikünk örül, mert így le tudjuk majd mérni, hogy hol is tartunk, illetve sokat is tanulhatunk is ezekből az összecsapásokból. 

Szerző: Szabó Gergő

További hírek