NŐI VÁLOGATOTT

Terestyényi Anna kapott meghívót

Kapusunk Albánia és Írország ellen készülhet.

Női A-válogatottunk szeptember 22-én megkezdi szereplését a Nemzetek Ligája-csoportjában, első ellenfele Albánia lesz, majd négy nappal később az íreket fogadjuk az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az első alkalommal kiírt női Nemzetek Ligája-sorozatban a mieink az albán, az ír és az északír együttessel kerültek egy csoportba, csapatunk szeptemberben, októberben és december elején is két-két mérkőzést játszik. A csoport első helyezettje feljut az A divízióba, az utolsó pedig kiesik a B divízióba.

A szeptember 22-i rajton Albániában lép pályára csapatunk, négy nappal később pedig az írek jönnek Budapestre.

– A legfontosabb mindig a következő mérkőzés, ezért egyelőre csak az albánok elleni találkozóra fókuszálunk – mondta Margret Kratz szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – Egyik meccsünk sem lesz könnyű ebben a sorozatban, erős riválisaink vannak, első ellenfelünknek, az albánoknak sok BL-tapasztalattal rendelkező labdarúgójuk van, komoly játékerőt képviselnek. Ennek ellenére győzelemért szállunk harcba Albániában, meg akarjuk mutatni, hogy nekünk is jó csapatunk van. Sokat javult a védekezésünk az elmúlt két évben, szervezetten futballozunk, és támadásban is sokat fejlődtünk. Bízom a csapatban, az előző négy mérkőzésünket megnyertük, és bizonyítottunk, hogy van potenciál a válogatottunkban, szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot.

Válogatottunk jövő hétfőn kezdi meg a közös felkészülést a két mérkőzésre Telkiben, majd szerdán utazik el Albániába, ahol pénteken 17.00 órától lép pályára a házigazdák elleni (a shkoderi Loro Borici Stadionban).

Terestyényi Anna már többször is a felnőtt keret tagja volt, pályára azonban még nem lépett a felnőtt válogatottban. A Vidiben 2022 nyara óta 24 élvonalbeli mérkőzésen állt a kapuban.

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

Forrás: MLSZ

További hírek