INTERJÚ

Tar Zsolt: "Az MTK elleni siker lökést adhat a csapatnak"

A Vidi II csapatkapitánya az elmúlt időszakban az első csapat keretében "rekedt". Többek közt erről is beszélt nekünk a "Muki" becenévre hallgató fiatal védő.

- Az MTK ellen játszottad harmadik NB I-es mérkőzésedet. Hogyan érezted magad a pályán, milyen volt belülről a meccs?

Sajnos az első NB I-es bajnokimon - a Kaposvár otthonában - kikaptunk, a második és harmadik mérkőzésemen viszont nyertünk, ennek nagyon örülök. Úgy érzem, az első félidőben nem játszottunk jól az MTK ellen, a szünetben azonban sikerült rendeznünk a sorainkat, és a második játékrészben sokkal bátrabban és eredményesebben játszottunk, megérdemelten nyertünk. Nagyon fontos volt ez a győzelem, hiszen az utóbbi hetekben hullámvölgyben volt a csapat, ez az idegenbeli siker viszont lökést adhat nekünk.

- Az első félidő közepén volt egy komolyabb párharcod Torghelle Sándorral, aki úgy fogalmazott másnap a sportnapilapban, hogy "Tar Zsolttal sem volt semmi gond, csak megbúboltam a fejét..." Te hogy emlékszel vissza az esetre?

Egy labdáért harcoltunk a felezővonal környékén, végül a földre kerültem. Sanyi annyit mondott nekem a "búbolással" egy időben, hogy hátulról megrúgtam a lábát. Én ezt nem vettem észre, ha történt is ilyen, biztos, hogy nem volt szándékos. De mindegy is, nem kell ennek akkora feneket kerekíteni. Sanyival egyébként nagyon jó a kapcsolatom, hiszen hosszú ideig csapattársak voltunk, a meccs után pedig megbeszéltük a szituációt, és békésen pontot tettünk az ügy végére.

- Hétvégén a DVSC ellen játsszátok a tavasz legnagyobb rangadóját. Milyen meccsre számítasz?

Biztos, hogy iszonyú nehéz dolgunk lesz, de az MTK elleni győzelem a legjobbkor jött számunkra. Jó a hangulat az öltözőben, nem érzem, hogy bárki is félne, vagy izgulna a vasárnapi meccs miatt. Be akarjuk bizonyítani, és megmutatni mindenkinek, hogy mi vagyunk a legjobbak, és le fogjuk győzni a DVSC-t. Bízom benne, hogy szezon végén a bajnoki címet mi fogjuk megszerezni.

- Tulajdonképpen te még a Vidi II játékosa vagy, sőt az első számú csapatkapitány is te vagy, idén azonban még nem léptél pályára az NB III-as csapatban. Viszont bizonyára nyomon követed a srácok teljesítményét. Mit szólsz hozzá, hogy eddig négyből négy meccset megnyert a Vidi II?

Így van, tulajdonképpen papíron a Vidi II keretéhez tartozom, de február óta az első csapattal készülök. Ez egyébként engem is nagyon meglepett, hiszen januárban még a Vidi II-vel edzettem, majd februárban, gyakorlatilag egy nappal az indulás előtt tudtam meg, hogy részt veszek a második spanyolországi edzőtáborban. Nagyon örülök, hogy sikerült megragadnom az első csapatnál, és ameddig szükség van itt rám, igyekszem mindent megtenni, hogy a csapat segítségére legyek. Természetesen nyomon követem a Vidi II bajnoki menetelését is. Őszintén szólva engem is meglepett a srácok remek teljesítménye, de ugyanakkor ez már ősszel is benne volt a csapatban. Télen sikerült megerősíteni a keretet, most pedig úgy tűnik, sikerül a kemény munka gyümölcsét learatni.
 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek