Szurkolói információk a Balzan FC elleni visszavágóra

Az Európa Liga-visszavágóra belépőt csak a helyszínen vásárolhatnak szurkolóink, a pénztáraknál csak euróval lehet fizetni. 

A Vidi július 4-én, kedden 17:45-kor a máltai Hibernians Ground Stadionban lép pályára a Balzan FC ellen az Európa Liga első selejtező körének visszavágóján. Mint ismeretes, az első mérkőzésen Felcsúton csapatunk magabiztos, 2-0-ás sikert ért el Scsepovics és Lazovics góljaival, így gyakorlatilag nagyon közel kerültünk a továbbjutáshoz.

A visszavágóra 2-5 euró között lehet belépőt vásárolni kizárólag a meccs napján, a helyszínen. Klubunk nem szervez utazást a mérkőzésre.

A Balzan FC - Videoton FC EL-selejtező visszavágó helyszíne a Hibernians Ground Stadion lesz, melynek befogadóképessége 3000 fő. A Máltai Nemzetközi Repülőtérről tömegközlekedéssel 30-40 perc alatt lehet eljutni a stadionhoz, taxival pedig valamivel több, mint negyedóra onnan az út.

 

FONTOS!
Máltán nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal, Sliemában tiszteletbeli konzul van.
Utazási tanácsok a Máltára utazók részére:
Biztonság:

Málta alapvetően biztonságos országnak minősül, a turisták által sűrűbben látogatott helyeken azonban ajánlott a kellő körültekintés, mert lopások előfordulhatnak. Az a magyar állampolgár, aki ott tartózkodása során elveszti úti okmányát vagy ellopják tőle ideiglenes úti okmányt (Emergency Travel Document), igényelhet a máltai útlevélhatóságtól. Ehhez először a máltai magyar Tiszteletbeli Konzult kell felkeresni (Flat 54, Regent House, Bisazza Street, Sliema, Malta – telefon: +356 21320 963), aki kiállít egy igazolást. Ezzel a máltai rendőrséghez lehet fordulni, ahol felveszik a jegyzőkönyvet. A kitöltött és a tiszteletbeli konzul által aláírt, lebélyegzett igénylőlappal lehet a máltai útlevélhatósághoz fordulni (Passport Office, Evans Building Merchants Street, Valletta – telefon: +356 222 09100). 

Beutazási feltételek:
Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:
- Magánútlevél
- Ideiglenes útlevél
- Személyi igazolvány
- Ideiglenes személyi igazolvány

Vízum beszerzése nem szükséges 3 hónapnál rövidebb kint tartózkodásnál. 

Kiskorúak beutazása:

Málta területén kiskorú felügyelet nélkül nem tartózkodhat. Amennyiben szülő nélkül utazik, az őt kísérő felnőttnek rendelkeznie kell a szülők által együttesen aláírt nyilatkozattal, amely tartalmazza mind a kiutazás célját, mind az időtartamát.  Ha a gyermeket csak egy szülő neveli, akkor csatolni kell a válási, és gyermek elhelyezési okiratot, a házastárs elhunyta esetén pedig a halotti anyakönyvi kivonatot. A dokumentumot célszerű angol nyelven kiállítatni és közjegyző előtt hitelesíttetni. 

Tudnivalók az országról

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban hivatásos magyar külképviselet nincs. Az  országba akkreditált magyar nagykövetség Rómában (Olaszország) található, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása nehézségekbe ütközhet, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Sürgős esetben javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot Magyarország Máltai Tiszteletbeli Konzuli Hivatalával vagy az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével.

Úti okmányaik elveszítése vagy eltulajdonítása esetén javasoljuk, hogy a magyar állampolgárok keressék fel Magyarország Máltai Tiszteletbeli Konzuli Hivatalát, ahol tájékoztatást és segítséget kaphatnak a hazautazáshoz szükséges ideiglenes úti okmány beszerzésével kapcsolatban. 

Az eltűnt gyermekek felkutatására fenntartott 116 000-ás közösségi segélyvonal

Az Európai Unió valamennyi tagországában egységes segélyhívó szám működik az Európai Uniós tagországokban eltűnt gyermekek felkutatására. A gyermeküket kereső szülők az alábbi egységes európai segélyvonalon keresztül kérhetnek segítséget, tanácsot: 116 000. A szám Magyarországon is hívható

Közegészség, egészségügyi helyzet:

A közegészségügyi helyzet és az egészségügyi ellátás színvonala jó.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya – utazás előtti kiváltása mindenképpen ajánlott – csak a sürgősségi, illetve az orvosilag indokolt alapellátásra jogosít ingyenesen, ezért ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.

 

A beutazással és az ott tartózkodással kapcsolatos további részletes információt ide kattintva kaphatnak!

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek