Szombaton Nemanja Nikolics rohamozhatja a Vidi kapuját!

Támadónknak várhatóan druszájával, a nála csak egy nappal fiatalabb montenegrói középpályással néz farkasszemet a FK Spartak Zlatibor Voda elleni találkozón.

Szombaton 13:30-kor új szakaszába lép a Videoton FC felkészülése, csapatunk a szerb FK Spartak Zlatibor Voda ellen megkezdi a hazai edzőmérkőzések sorát a Sóstói Stadion centerpályáján. A szabadkai együttes személyében egy komoly játékerőt képviselő gárda teszi tiszteletét Székesfehérváron, a csapat ugyanis jól szerepelt a szerb bajnokság őszi idényében. Az 1945-ben alapított Spartak hatodik helyen zárta a tavalyi fordulókat, miután 15 mérkőzésen 5 győzelmet, 6 döntetlent és 4 vereséget könyvelhetett el 15-12-es gólaránnyal. Feltűnő, hogy meccsenként egy rúgott góllal is a legjobbak között áll Ljubomir Risztovszki vezetőedző alakulata, ez azonban a szerb pontvadászatban nem meglepő: a bajnokság őszi meccsein 247 gól esett (2,06-os átlag), ebből 106 az első négy helyezett, a Crvena Zvezda-Partizan-Vojvodina-Rad kvartett nevéhez fűződik.
A szabadkai gárda legjobb góllövőjének ősszel a 6 találatig jutó, felettébb dallamos nevű Vojo Ubiparip bizonyult, ő azonban távozott a télen, a lengyel Lech Poznan 600.000 euróért szerezte meg a Spartaktól. A helyére még nem érkezett új játékos, így jelen állás szerint az ősszel 3 gólig jutó Marko Mirics lesz szabadkai csapat leggólerősebb támadója.

Nikolics-párharc
Ha gólvágókat nem is, légiósokat azért találunk a Zlatibor keretében. A védelemben a kínai(!) Cheng Mouyi kaphat szerepet, míg a középpályán két montenegrói játékos, Darko Boskovics és Nemanja Nikolics juthat lehetőséghez. Bizony, Nemanja Nikolics (képünkön narancssárga mezben) játszik az FK Spartakban is, a 23 esztendős labdarúgó azonban csak névrokona a tavasszal gólkirállyá koronázott támadónknak. Akad még érdekesség "Nikolicsék" körül, míg támadónk 1987. december 31-én látta meg a napvilágot, addig a Spartak labdarúgója egy nappal később, 1988. január 1-jén született, vagyis mindössze egy nap a korkülönbség a két játékos között!

A szombaton 13:30-kor kezdődő találkozóval kapcsolatban már csak az a kérdés: melyik kispad örülhet majd egy Nikolics-gól után?

Tudnivalók az FK Spartak Zlatibor Voda elleni mérkőzésre:

Időpont: 2010. január 22., szombat, 13.30 óra
Helyszín: Sóstói Stadion, centerpálya
Belépés: ingyenes

A főlelátót 12.30 órakor nyitják, a mérkőzés csak innen tekinthető meg. Szurkolóinkat ingyen teával várjuk!

Szerző: Németh Zoltán

További hírek