Szezonvégi villáminterjú Garancsi Istvánnal

Klubunk tulajdonosa a gyorsértékelésben eredményesnek minősítette az elmúlt szezont. A bajnoki szereplés miatt azonban van benne némi hiányérzet.  

Ezüstéremmel zárta a Videoton FC a bajnokságot, hogyan értékeli az idényt? 

Ha az egész 2012/2013-as szezont nézzük, azt gondolom, büszkék lehetetünk, hiszen minden fronton jól teljesítettünk, az Európa liga-menetelés során feledhetetlen, a magyar labdarúgásban, az utóbbi évtizedekben, ritka pillanatokat éltünk meg. A bajnokságban sajnos, nem mindig ment ilyen jól az együttesnek. Van némi hiányérzetem, sokkal jobb lett volna, ha kiélezettebb a küzdelem, és tovább versenyben lettünk volna az aranyéremért.

A csapat irányítását a télen átvevő José Gomes teljesítményét hogyan értékeli?

Sajnos, valóban volt egy kényszerű váltásunk az idény felénél. Egy edző teljesítményét viszont egy tervszerűen felépített, teljes szezon végigdolgozása után lehet korrekten megítélni, ezért nem szeretnék komolyabb értékelésbe belemenni. José Gomes csereként szállt be a félidőben, és egyértelműen jól vette fel a ritmust. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy irányítása alatt tavaszi bajnok lett a csapat.

A bajnoki ezüstérem azt jelenti, hogy ismét nemzetközi szintéren, az Európa Liga selejtező-sorozatában küzdhet a Vidi. Ezúttal mi a célkitűzés?

Természetesen szeretnénk a tavalyihoz hasonló, emlékezetes teljesítményt nyújtani, és eljutni a csoportkörig. Ezúttal azonban még nehezebb dolgunk lesz, mert kevesebb időnk marad a regenerálódásra és a felkészülésre, hiszen már az első selejtezőkörben, július 4-én meg kell mérettetnünk magunkat. Sok múlik majd a sorsoláson is, de akárhogy is alakulnak a dolgok, folytatjuk a tervszerű munkát a klubnál.

Szerző: Maurer Ferenc

További hírek