BEDI BENCE

"Szeretnék stabil és meghatározó tagja lenni az együttesnek"

Bedi Bencével a pályafutásában meghatározó zalaegerszegi évekről, eddigi karrierje mérföldköveiről és a fehérvári céljairól is beszélgettünk. Interjú. 

Hány éves korodban kezdtél el sportolni és miért épp a labdarúgást választottad?

Körülbelül hat éves korom óta futballozom. Nem volt nehéz döntés, az iskolában mindenki a focit szerette, sokat játszottunk a szünetekben, ha volt időnk, mindig kimentünk focizni az iskolaudvarra. A suliban kipróbáltam az atlétikát is, voltam versenyeken, rövid ideig kézilabdáztam is, de a foci volt az, ami megmaradt.

Hogyan kerültél 2011-ben a ZTE utánpótlásába?

Középiskolában választanom kellett, hogy merre menjek továbbtanulni. Előtte pár évvel indult az akadémiai képzés Zalaegerszegen, ez jó lehetőség volt, hogy a tanulás mellett akadémiai keretek között tudjak focizni, ezért is választottam ezt.

2015-ben mutatkoztál be a felnőttek között egy ZTE-Békéscsaba NB II-es bajnokin. Emlékszel erre a mérkőzésre?

Természetesen emlékszem, ahogy arra is, hogy nagyon izgultam, hiszen előtte csak utánpótlás meccseken léptem pályára. Elég nagy dolog volt számomra, hogy a felnőttek között is pályára kerültem, ráadásul egyből a kezdőcsapatban kaptam helyet. Nagyjából 60 percet játszottam a 0-0-ra végződött összecsapáson, szerintem jó meccsem volt, sok néző előtt, szóval minden szempontból óriási élmény volt.

A mai labdarúgásban ritka, hogy valaki több mint egy évtizedet tölt ugyanannál a klubnál. A te karriered mégis így alakult.

Amikor akadémista voltam, az volt a célom, hogy egyszer a felnőttek között szerepelhessek. Ez megvalósult, amikor megkaptam a lehetőséget az NB II-ben, ahol négy és fél évet töltöttem. Remek időszak volt, amit megkoronázott, hogy feljutottunk az első osztályba, így a csapat és én is szintet tudtunk lépni. Sokat játszottam, ráadásul volt lehetőség a folyamatos fejlődésre és annak a klubnak a színeiben játszhattam az NB I-ben, ahol már annyi időt töltöttem. Nagyon sokat köszönhetek a ZTE-nek, tényleg élmény volt abban a klubban szerepelni, amelyiknek az akadémiáján nevelkedtem.

Eddigi karriered során mik azok az eredményeid, amikre a legbüszkébb vagy?

A nagyobb mérföldköveket említeném. Szenzációs volt az a teljes évad, amikor megnyertük az NB II-t és feljutottunk az élvonalba. Az első NB I-es szezon is óriási élmény volt, hiszen addig soha nem szerepeltem ilyen szinten, ráadásul szinte végig tudtam játszani. Nagyszerű volt a 2023-as kupagyőzelem is, rengeteg néző előtt szereztük meg a ZTE történetének első kupaaranyát. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek.

Melyik pozícióban mozogsz otthonosan a pályán és milyen típusú játékosnak tartod magad?

A legtöbbször a középpályán játszom belső középpályáskét, illetve megfordultam már a balhátvéd poszton is. Mindkét pozícióban otthonosan mozgok, de a legjobban belső középpályásként szeretek játszani. Nagy munkabírású játékos vagyok, aki szeret a pálya minden részén ott lenni, és segíteni a védekezést és a támadást egyaránt. Nem mondanám látványosnak a játékomat, inkább hasznos csapatember vagyok.

Van-e kedvenc játékosod, példaképed?

Amikor kicsi voltam, a brazil Ronaldo akkor volt a csúcson. Ő volt a legfelkapottabb név, gyerekkoromban ő volt a példaképem.

Miért döntöttél a váltás mellett?

Nagyon sok szép évet töltöttem Zalaegerszegen, de úgy éreztem, szeretném magam máshol, egy új közegben is kipróbálni. Új környezetre és új impulzusokra volt szükségem, ezért döntöttem a váltás mellett.

Mi szólt a Vidi mellett, és mit vársz a székesfehérvári szereplésedtől?

Nagyon jó szezont futott tavaly a csapat, majdnem a dobogó is meglett, a negyedik hely pedig Konferencia Ligát ért – ez is szerepet játszott a döntésemben. A klubnak és nekem is nagy lehetőség, hogy egy nemzetközi kupasorozatban is pályára léphetünk. A személyes célom pedig, hogy bekerüljek a csapatba, szeretnék stabil és meghatározó tagja lenni az együttesnek.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek