STATISZTIKA

Számokban játékosaink ZTE elleni teljesítménye

Az utolsó perces Kovács Patrik-góllal 1-1-re végződött ZTE elleni találkozót követően játékosaink egyéni mutatóit az Opta adatainak segítségével vizsgáltuk.

Kapusunk, Tóth Balázs ezúttal is stabilitást adott a csapatnak, bravúrokat bemutatva négy zalai helyzetből hármat hárított. A legnagyobb védést a 35. percben mutatta be, amikor Kiss remek lövését a levegőben úszva, szenzációs mozdulattal kikapta a bal felsőből.

A 17-ik születésnapját augusztus 15-én betöltött, csereként beállt Kovács Patrik volt a leggólveszélyesebb játékosunk, az utolsó percben szerzett egyenlítő találatának is köszönhetően 1,10 xG-értékkel zárt. Második helyen a gólpasszt jegyző védőnk, Nikola Serafimov végzett 0,35 xG-vel, míg a harmadik helyre az egyenlítő találatunk előtti szabadrúgást beívelő Tobias Christensen ért oda 0,34 xG-vel.

Serafimov hátul sem tétlenkedett, 9 visszaszerzett labdája magasan a legtöbb volt a csapatban, utána a Csongvai, Spandler, Bedi trió következett 5-5 szerzett labdával. Észak-macedón védőnk emellett a párharcai 83,3%-át, a fejpárbajok 100%-át is sikerrel vívta meg.

A legtöbb kapura lövés Tobias Christensen nevéhez fűződött (4 kísérletből egy bődületes kapufa mellett kettő találta el a kaput), őt Serafimov (3 lövésből egyszer ért célt) és Csongvai Áron követi (2 lövéséből mindkettő talált).

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek