INTERJÚ

Stefan Scsepovics: "Most az a feladatom, hogy keményen dolgozzak"

Frissen igazolt szerb támadónk beszélt céljairól, testvérével való kapcsolatáról és a válogatottról is.

Szerdán csatlakozott a Vidi keretéhez negyedik téli szerzeményünk, Stefan Scsepovics. A szerb támadó akkor röviden már nyilatkozott honlapunknak, most bővebben beszélt karrierjéről és céljairól.

Korábban úgy fogalmaztál, hogy Marko szerepet játszott abban, hogy a Videoton FC-t választottad. Meglátogattad őt azóta, hogy 2016-ban Székesfehérvárra igazolt?

- Szerettem volna, hiszen a Vidi több fontos mérkőzést is játszott Markóval a soraiban - gondolok itt a bajnoki döntőre vagy az Európa Liga-menetelésre -, de sajnos nem sikerült, mivel természetesen az én csapataimnak is sűrű programja volt ugyanezekben az időkben. A mostani tárgyalások előtt még nem jártam Székesfehérváron.

Magyarországon sem?

- De, Magyarországon megfordultam már egyszer. A válogatottal egy tornán vettünk részt, az volt az egyetlen látogatásom korábban.

Markóval kevesebb mint másfél év van köztetek. Milyen gyakran játszottatok egy csapatban?

- Az ifjúsági együttesekben a viszonylag kis korkülönbség ellenére is ritkán játszottunk együtt, főleg, hogy én később az OFK Belgrádhoz igazoltam. Szerencsére később a Partizannál megadatott, hogy együtt szerepeljünk, méghozzá 2012 őszén. Marko egy sérülés miatt csak szeptemberben térhetett vissza, de aztán többször is futballoztunk egymás mellett. Kétszer éppen egymást váltottuk az Európa Ligában! (a Scsepovics-fivérek összesen öt tétmeccsen játszottak egyszerre a belgrádi gárdában, egy Novi Pazar elleni összecsapáson pedig mindketten kezdők voltak és egy-egy góllal járultak hozzá a 3-1-es győzelemhez - a szerk.)

Hogyan illik egymáshoz a játékotok?

- Annak ellenére, hogy testvérek vagyunk és ugyanabban a pozícióban futballozunk, nem vagyunk egyformák, hiszen nincs két azonos játékos. Szerintem jól megértjük egymást a pályán és mivel a Videoton FC keretében számos kiváló labdarúgó van, jó párost és jó csapatot alkothatunk együtt.

Kit ismersz még a csapatból?

- A vezetőedzőt, Marko Nikolicsot, de csak mint ellenfél találkoztam vele. Rajta kívül természetesen Danko Lazovicsot ismerem még személyesen.

Szerbia kvalifikált a 2018-as világbajnokságra. A nemzeti csapatban te is pályára léptél már több alkalommal, legutoljára 2014-ben. Van esély rá, hogy egy jó tavasszal esetleg visszakerülj a keretbe és utazhass Oroszországba?

- Miért is ne? Soha nem zárhatod be az ajtót a válogatott előtt, hiszen az a legmagasabb szint, minden játékos álma. Ez hatványozottan igaz, ha a világbajnokságról beszélünk. Most az a feladatom, hogy mindent beleadjak, keményen dolgozzak és bajnok legyek a Vidivel, a szövetségi kapitány pedig majd eldönti, hogy mindez elegendő-e arra, hogy meghívót kapjak.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek