Solymosi Péter vezeti a Mezőkövesd elleni mérkőzésünket

Legutóbb, amikor Solymosi sporttárs dirigálta a meccsünket, gólzáporos győzelmet arattunk.

A 44 éves Solymosi Péter 21 éve, 1995-ben tett játékvezetői vizsgát, és 1997 őszén egy Várpalota – Badacsonytomaj ifjúsági mérkőzésen debütált. Hamar tagja lett az NB III-as játékvezetői keretnek, majd másfél év múlva besorolást kapott az országos keretbe, ahol először NB II-es, aztán NB I/B-s csapatok mérkőzéseit dirigálta.

A nemzeti bajnokság első osztályában 2000 őszétől tevékenykedik, 2002-ben vezette első meccsét, egy MTK – Matáv FC Sopron mérkőzést. A 2014-15-ös idényben az év legjobb játékvezetőjének választották.

Legutóbb a tavaszi nyitófordulóban találkoztunk Solymosi Péterrel, akkor az Újpest ellen 5-1-re megnyert bajnokinkat vezette. A szombati lesz egyébként a 249. élvonalbeli találkozója játékvezetőként Solymosinak, ezeken összesen 1043 sárga lapot és 62 piros lapot osztott ki.

Albert István és Buzás Balázs az oldalvonalak mellől, Molnár Attila és Gaál Gyöngyi az alapvonalak mögül segíti Solymosi munkáját, míg a tartalék játékvezetői teendőket ezúttal Kepe Arnold látja el a szombat 18 órakor kezdődő bajnokin.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek