KÖZLEMÉNY

Pető Tamás csapatunk új vezetőedzője

Klubunk mindenben megállapodott az 50 esztendős szakemberrel, aki hétfőn találkozik először játékosainkkal.

Hétfőtől Pető Tamás irányítja NB I-es labdarúgócsapatunk szakmai munkáját - a klubunknál korábban játékosként, játékosmegfigyelőként, másodedzőként és megbízott edzőként is dolgozó szakemberrel mindenben megállapodtunk a közös munkáról, így az adminisztratív teendők elvégzése után hétfőn megkezdi a munkát csapatunkkal.

Pető Tamás 1974. június 8-án született Ajkán. Pályafutását Veszprémben kezdte, majd 1995-ben Győrbe igazolt, ahonnan egy évvel később Székesfehérvárra vezetett az útja. Az 1996/97-es idényben 37 mérkőzésen 6 gólt szerzett csapatunkban. Tőlünk Újpestre igazolt, 1998-ban tagja volt a lila-fehérek máig utolsó bajnokcsapatának. A 2000-es évek elején Belgiumban légióskodott, majd egy évre hazatért, és a Vasas játékosaként bajnoki bronzérmet szerzett. Ezt követően hat évig Hollandiában légióskodott a NAC Breda csapatában, ahol 83 alkalommal lépett pályára és 5 gólt szerzett. Profi játékospályafutását a Lombard Pápa együttesében fejezte be 2009-ben. A magyar válogatottban 1998 és 2002 között 14 alkalommal szerepelt.

Visszavonulása után 2011 és 2012 között játékosmegfigyelőként dolgozott a Vidinél, majd 2015 júliusától 2018 decemberéig másodedzőként segítette Bernard Casoni, Horváth Ferenc, Henning Berg és Marko Nikolics munkáját is. Casoni távozása után 2015. augusztus 19-e és október 6-a között - Horváth Ferenc érkezéséig - 8 mérkőzésen (6 NB I-es bajnokin és 2 Európa Liga-selejtezőn) megbízott edzőként irányította a Vidit. Székesfehérvárról Paksra vezetett az útja, ahol játékosmegfigyelőként segítette Csertői Aurél vezetőedzőt, majd a 2018/2019-es idény kezdetén átvette a veszprémi labdarúgócsapat irányítását, amely akkor még a megyei I-ben szerepelt. Pető Tamás összesen hat évet dolgozott a királynék városában, ezalatt két bajnoki címet, továbbá három bronzérmet szerzett csapatával és az NB II küszöbéig vezette a Veszprém együttesét, a 2023/2024-es szezont az NB III Észak-Nyugati csoportjának harmadik helyén zárták.

(fotó: archív/fehervarfc.hu)

Pető Tamás szakmai stábjának véglegesítése folyamatban van, természetesen a jövő hét folyamán erről is tájékoztatjuk majd szurkolóinkat.

Szerző: fehervarfc.hu

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek