Péntek este a hatodik helyezett Paksi FC otthonába látogatunk

A Paks lőtte és kapta is a legtöbb gólt az NB I-es bajnokság 2021/2022-es szezonjában.

Péntek este 20 órakor a Paksi FC otthonába látogat csapatunk az OTP Bank Liga NB I következő fordulójában. A Tolna megyei csapat jelenleg a tabella hatodik helyén áll 28 ponttal. Ami érdekesség, hogy a szezon eddigi valamennyi bajnokiján szerzett Bognár György csapata gólt, igaz csupán egyszer sikerült kapott gól nélkül befejezniük egy találkozót - azt viszont a címvédő FTC otthonában játszották három hete, amikor nagy meglepetésre sima 3-0-ás győzelmet szereztek. Messze a Paksi FC szerezte a legtöbb bajnoki gólt a szezonban (53) és ők is kapták a legtöbbet (44). 

A téli átigazolási időszakban nem volt nagy játékosmozgás Pakson, viszont a csapat egyik alapembere, Bognár István távozott, ő kölcsönben Cipruson folytatja pályafutását. Őt egyébként a korábbi Vidi-játékos, a fiatal székesfehérvári Szabó Bálint pótolhatja, aki az FTC elleni bajnokin egy parádés góllal tette le névjegyét. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők: Kocsis Bence (MTK Budapest), Nyári Patrik (MOL Fehérvár FC), Kovács Nikolasz (Budapest Honvéd)
Kölcsönből visszatérők: Haraszti Zsolt (MTK Budapest)
Távozók: Kulcsár Dávid (III. Kerületi TVE, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Debreceni Ákos (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Nyári Patrik (III. Kerületi TVE), Bognár István (Arisz Limassol – Ciprus), Lorentz Márton (Siófok)

A Duna-partiak jó szereplése ellenére sem bevehetetlen erőd a Fehérvári úti Stadion, a szezonban négy csapatnak is sikerült 3 ponttal távoznia Paksról - igaz, ehhez minden alkalommal három gólt kellett rúgni (Paks - Mezőkövesd 2-3, Paks - FTC 1-3, Paks - Bp. Honvéd 2-3, Paks - Gyirmót 2-3).

A paksiak gólfelelősének, Ádám Martinnak eddig egészen pazar a szezonja, 21 bajnokit követően 20 lőtt gólnál jár, toronymagasan vezeti az NB I-es góllövőlistát.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek