Magabiztos Vidi-győzelem a Paks ellen

A Monicomp Ligát vezető csapatunk Gosztonyi és Alves góljaival 2-1-re nyert a Paks ellen.

A futball egyik fontos „törvénye”, hogy a kötelező győzelmeket a legnehezebb begyűjteni. A papírforma alapján a Videoton lényegesen esélyesebbnek számított a meccs előtt, mint a Paks, (annak ellenére is, hogy dr. Mezey György ezúttal nem lehetett a csapattal) és a játékosok a mérkőzés első periódusában igazolták is ezt. Agresszíven, jól játszott a csapat, az első tíz percben több olyan periódust rögzítettünk, amikor csak Bozsovics tartózkodott a mi térfelünkön.
Hamar jött a gól is, Gosztonyi lövése gyors előnyt hozott – sínre került a meccs. A Paks azonban egyre bátrabban jött ki a szorításból, a vendégek a zárt védekezést ugyan nem adták fel, de a kontrák veszélyesek lettek: szükség volt jó formában védő kapusunkra.
A meccsnek ebben a szakaszában a Videoton – alkalmasint tudat alatt – kicsit visszavett, nem voltak olyan eredményesek és agresszívak a visszatámadások, ami azt is eredményezte, hogy a labdabirtoklás aránya már nem volt olyan szélsőséges, mint a mérkőzés elején.
Alves a legjobbkor villant, mert a megugrása nyomán megítélt, majd berúgott 11-es masszívabbá tette az előnyt, a csapat lényegesen magabiztosabban mehetett az öltözőbe.
A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a Videoton dominált, csatáraink – elsősorban Alves – előtt helyzetek is adódtak, míg a másik oldalon a Paks kevesebb veszélyt jelentett a kapunkra, mint az első félidő kontráiban.
Ennek ellenére, a vendégek – a Lipták szabálytalanságát büntetve megítélt tizenegyesből – szépítettek a hajrában, de a Videoton – megérdemelt – győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.
Csapatunk ezzel négy ponttal vezeti a Monicomp Liga tabelláját!

A részletekért olvassa el online tudósításunkat!

További hírek