TUDÓSÍTÁS

Ötödször is Ligakupa-döntős a Vidi!

Az első meccsen elért 5-1-es győzelem után, ezúttal 1-0-ra vertük a Debrecent, készülhetünk a május 13-ai fináléra.

Borult időben kezdődött a DVSC-TEVA elleni Ligakupa-elődöntő visszavágója a Sóstói Stadionban. Csapatunkban kezdőként kapott helyet Papp Máté, Tar, Lupeta és Paraiba is, a kapuban ezúttal Tujvel állt, a vendégeknél is több fiatal játékos szerepelt a kezdőben.

A Loki rögtön helyzettel kezdte a meccset, Seydi sarkazása után Tisza lőhetett 8 méterről, Tujvelnek kellett vetődve hárítania. Kisebb lehetőségek adódtak mindkét kapu előtt a következő percekben, majd az első negyedóra végén Lupeta lépett ki a debreceni védők között, hatalmas lövést eresztett meg 14 méterről ballal, a labda a felső lécről a gólvonal mögé vágódott, majd vissza a mezőnybe, a játékvezető azonban nem ítélt gólt. A 21. percben Ferenczi került helyzetbe egy csel után az ötösünk sarkánál, lövését azonban Tujvel bravúrral védte. A 34. percben Gyurcsó szabadrúgása után Vinícius még fölé fejelt, a 38. minutumban viszont Gyurcsó lábbal már nem hibázott. Paraiba remek passzával lépett ki középen, elvitte a labdát Verpecz mellett, majd ballal laposan a hálóba passzolt. (1-0.)

Az első félidőben más érdekesség már nem történt, előnnyel mehettünk a szünetre.

A második játékrészt egy ritkán látható, szép támadással kezdtük, Lupeta balról Gyurcsóhoz passzolt középre, Gyurcsó Paraibához, aki átlépte a labdát, így az érkező Kovács helyzetbe került, Kokó azonban még egyszer vissza akarta adni, hogy teljesen tiszta helyzetbe hozza Paraibát, ebbe a passzba viszont már beleléptek a védők. Az 51. percben Tujvel a meccs legnagyobb bravúrját mutatta be Tisza fejese után, közben azonban már lest is jelzett az asszisztens, így ha bemegy, érvénytelen lett volna a találat, ettől függetlenül a mozdulat nagyon szép volt kapusunktól. Az 58. percben Kovács lépett ki nagy helyzetben Paraiba passzával, jobb külsővel lőtt 7 méterről, Verpeczről a kapufára pattant a labda, majd vissza, amit Oliveira lőtt fölé. A 70. percben a Loki is gólt szerezhetett volna, Tisza a tizenhatos sarkáról lőtt jobbal, a felső lécet találta el. Az utolsó 20 percben több ígéretes Gyurcsó beadást, egy Gyurcsó lövést és egy Kovács bombát jegyezhettünk fel, de több gól már nem született.

6-1-es összesítéssel, magabiztosan jutottunk a Ligakupa-döntőbe, amit május 13-án vívunk az FTC - DVTK párharc győztesével.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek