Öt érdekesség, amit a Debrecen elleni mérkőzés előtt tudni érdemes

Pontosan egy évvel a vasárnapi bajnoki előtt 3-0-s győzelmet aratott csapatunk a DVSC otthonában.

Az OTP Bank Liga 2022/2023-as szezonjának 29. fordulójában vasárnap 15:30-tól a DVSC ellen lép pályára csapatunk a Nagyerdei Stadionban (szurkolói információkat itt olvashatsz). A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

86. egymás elleni NB I-es bajnokijára készül a Vidi és a Loki, az örökmérleg kiegyenlített, de csapatunk javára kedvezőbb: 35 fehérvári és 32 debreceni siker mellett 18 alkalommal született döntetlen. A gólarány viszont kettővel vasárnapi ellenfelünknek kedvez, mi 112-szer, ők 114-szer találtak be az egymás elleni mérkőzéseken, ami meccsenkénti 2,7-es gólátlagot eredményez.

2. A legnagyobb Vidi-győzelmek

Az eddig lejátszott 85 élvonalbeli mérkőzésen kétszer sikerült négygólos különbséggel legyőznünk a Debrecent. Először 1983 áprilisában, amikor Vadász Imre, Novath György, Szabó József és Nagy Tibor találataival nyertünk 4-0-ra, majd 2016 augusztusában, amikor Lang Ádám és Feczesin Róbert duplázott és Géresi Krisztián is betalált, ekkor 5-1-re diadalmaskodtunk.

3. Kupadöntők a Loki ellen

Az elmúlt bő két évtizedben több hazai kupasorozatban is játszottunk döntőt a cívisváros csapata ellen, 2008-ban a döntő mindkét mérkőzésén győzve, 3-0-s összesítéssel hódítottuk el a Ligakupát, de három Szuperkupa- és egy Magyar Kupa-döntőt is játszottunk ellenük, ezek közül a 2012-es, 1-1 után büntetőpárbajba torkolló Szuperkupa-döntő ért véget Vidi-sikerrel.

4. Az eddigi utolsó bajnoki Vidi-mesterhármas

Klubunk történelmében eddig 25 alkalommal sikerült egy játékosunknak egy NB I-es bajnokin legalább három gólt szereznie. Az elsőt még Wollek Tibor 1970-ben, a Haladás ellen szerezte, az utolsót pedig 2017-ben Marko Scsepovics, egy DVSC elleni 5-2-es siker alkalmával. A szerb csatár a találkozó 11., 59. és 65. percében villant, a harmadik gólját büntetőből szerezte.

5. A dátum: április 30.

Pontosan egy évvel a vasárnapi bajnoki előtt, 2022. április 30-án is a Debrecen otthonában lépett pályára csapatunk és a Michael Boris vezette Vidi Nikolics Nemanja, Kenan Kodro és Nego Loic góljaival magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott. 2016-ban is 3-0-s győzelemnek örülhettünk április 30-án, akkor az Újpest otthonában Nego Loic, Tischler Patrik és jelenlegi sportigazgatónk, Juhász Roland volt eredményes. 2006-ban hazai pályán 2-1-re alulmaradtunk a DVSC ellen, gólunkat Csizmadia Csaba szerezte, míg 2005-ben Békéscsabán játszottunk gólnélküli döntetlent.

A Debrecen elleni bajnoki napján született korábbi játékosaink közül Takács Gábor, Toldi Gábor (aki vezetőedzője is volt első és második csapatunknak egyaránt), Finta Péter, Koltai Tamás és Papizsanszkij Artur.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek