ELLENFÉL-LESEN

Olaszokkal megerősített Honvéd vár ránk a bajnoki rajton

Idegenbeli rangadón vághatunk vissza fővárosi vetélytársunknak vasárnap este.

Vasárnap 18.30-kor a Bp. Honvéddal találkozunk az OTP Bank Liga 18. fordulójában. Ellenfelünk kupakiesésssel melegített a bajnoki rajtra, szerdán egy eseményekben gazdag mérkőzésen 2-0-ra veszített Győrben. A játékvezető három kispestit, Diarrát, Ignjatovicot és Lanzafame-t állított ki, ezek után nem maradt esély a továbbjutásra. (Friss hír, hogy a 6 perc játék után megsérült Délczeg Gergelyt ugyan csütörtökön kiengedték a kórházból, de ellenünk még nem léphet pályára.) A kupabúcsú után még nagyobb a fogadkozás vendéglátónk háza táján, kimondott cél ugyanis a nemzetközi kupaszereplést érő hely kiharcolása a tavaszi szezon végén. A két csapat között egy pont a különbség a javunkra, egy esetleges győzelemmel tehát lerázhatjuk a fővárosiakat, és akár az előttünk álló Debrecent is befoghatjuk a tabellán.

Kispesten alaposan bevásároltak a téli szünetben. Marco Rossi edző és Fabio Cordella nemzetközi igazgató egyaránt olasz, így nem meglepő, hogy több játékos is Olaszországból érkezett. A legnagyobb név a korábbi sokszoros utánpótlás-válogatott Davide Lanzafame, aki legutóbb a Grossetóban játszott, de korábban szerepelt a Juventusban is. A szélső neve belekeveredett az olasz bundabotrányba, szövetségi meghallgatása egy nappal vasárnapi bajnokink után lesz, játéka tehát bizonytalan.

Raffaele Albiciade, az olasz U20-as válogatott középső védő a Juventustól érkezett kölcsönbe. A Cremonesétől igazolt 22 éves olasz-argentin csatár, Leandro Martínez szintén volt utánpótlás-válogatott. Erősítést jelenthet még a balhátvéd Nicola Canzian (ex-Atalanta), és a román középső védő, Claudiu Pascariu. A tavaly tavasszal a Manchester City által tesztelt Bobál Gergely pedig a klub akadémiájáról került fel az első kerethez. A távozók közül Abass talán a legnagyobb név, illetve biztosan nem játszik ellenünk az egyik legnagyobb kincs, a szerződéshosszabbítási vitája miatt a tartalékokhoz száműzött Debreceni András. Az elmúlt időszak játékosmozgását megnézve egyértelmű, hogy vetélytársunk jócskán megerősödött.

A téli felkészülési mérkőzéseken szlovák csapatokat gyűrt le a Bp. Honvéd, amellyel az utóbbi években rendre kiélezett mérkőzéseket vívtunk. Az őszi bajnokin egy fordulatokban gazdag mérkőzésen 1-0-ra nyertek a vendégek, a tavalyi szezonban azonban győztünk hazai pályán, Torghelle Sándor utolsó percben fejelt góljával. És ha már Torghelle: a Honvédtól érkezett csatárunkat volt csapata ellen mindig nagy bizonyítási vágy hajtja. A 2011-2012-es Ligakupában otthon 2-1-re nyertünk, idegenben 1-1-et játszottunk. Ezek az eredmények is mutatják, a két csapat kettőzött erővel küzd egymás ellen, nagy csatára van tehát kilátás vasárnap.

Különvonat indul a Honvéd elleni rangadóra!

A hazai klubok között egyedülálló utazási lehetőséget kínálunk szurkolóinknak az év első bajnoki mérkőzésére, különvonattal juthatnak el vasárnap Kispestre. Szurkoljon Ön is a helyszínen a Vidi sikeréért!

A részletekért kattintson ide!

A vasárnap 18:30-kor kezdődő találkozóról honlapunkon online-közvetítést olvashatnak!

Szerző: Gyurina Zsolt

Fotó: vidi.hu/Kupeczik Krisztián

További hírek