TUDÓSÍTÁS

Nyolcból nyolc - a Haladás sem tudta megállítani a Vidi rekord menetelését

Nikolics duplájával hoztuk el a pontokat Szombathelyről, továbbra is 100 százalékos a csapat!

Kellemes kora őszi időben kezdődött csapatunk szombathelyi vendégjátéka az OTP Bank Liga 8. fordulójában. 

Az első lehetőségre a 8. percig kellett várni, amikor Gyurcsó jobbról belőtt labdáját Nikolics fejelte kapura 15 méterről, Rózsa biztosan védett. 5 perccel később Kovács lövése ment mellé, a 17. percben pedig Halmosi próbálkozását védte Calatayud. Az ellentámadás végén Oliveira fejelte fölé Gyurcsó beadását az ötösről. A 24. percben megszereztük a vezetést: Sándor remek testcsellel rázta le emberét középen, jobbra passzolt Oliveirához, aki középre ívelt, az érkező Nikolics pedig az ötösről a jobb alsóba fejelt. (0-1.)

A középkezdés után szinte azonnal Rocchi helyzetét jegyezhettük fel, a veterán olasz támadó 7 méterről lőtt, Calatayud nagyot védett. A 26. percben Kopunek csúszott rá Nikolics lábára hátulról az oldalvonalnál, Andó-Szabó először a sárgát, majd az asszisztenssel való rövid konzultáció után a pirosat mutatta fel a 2010-es Vb-t is megjárt szlovák légiósnak.

A 32. percben növeltük előnyünket: Gyurcsó lépett ki a jobb oldalon, önzetlenül középre passzolt, az érkező Nikolics pedig 7 méterről a hálóba helyezett. Ez volt támadónk 10. bajnoki gólja és szélsőnk 10. bajnoki gólpassza ebben a szezonban. (0-2.)

3 perccel később majdnem jött a harmadik, Kovács verekedte át magát egy védőn a tizenhatosnál, jobb külsővel leadott lövését Rózsa hárította. A 38. percben Rocchi jobbal felpörgetett egy labdát, amit ballal lőtt fölé 17 méterről. A 41. percben Halmosi hátulról csúszott rá Szolnokira, egyből pirosat kapott. A szünet előtt Vinícius fejese ment alig mellé, végül 2-0-ás Vidi-előnnyel zárult az első félidő.

A második játékrész elején beadásokkal próbálkoztunk, amit rendre kifejeltek a hazai védők, majd az 52. percben Juhász lövése kerülte el kevéssel a kaput. A 65. percben megint Juhász volt a főszereplő, Oliveira beadásába ért bele, a labda a kapufáról vágódott ki. A 70. percben Feczesin, a 76-ban Szolnoki lőtt kapura távolról, egyikből sem lett gól. A 83. percben Stopira fejelt mellé az ötös sarkáról. A vége előtt Nagy Olivér kétszer is próbálkozott a hazaiak részéről, az első lövése fölé ment, a másodikat Calatayud ütötte ki, mi pedig Juhász révén veszélyeztettünk, aki 10 méterről lőtt fölé egy lepattanót.

Az eredmény nem változott, csapatunk nyolcadik bajnokiját is megnyerte ebben a szezonban és veretlenül vezeti a tabellát. Ennél hosszabb győzelmi sorozatra a Videoton 1968-tól datálódó NB I-es szereplése óta egyedül az MTK volt képes az 1996-'97-es szezonban!

Kedden Magyar Kupa-mérkőzésen lépünk pályára Szigetszentmiklóson, vasárnap pedig a DVTK-t fogadjuk az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek