Nem volt esélyünk az akadémiai csapatok ellen

U19-es és U17-es együttesünk is vereséget szenvedett Szombathelyen.


Az ötödik helyen álló Illés Akadémia otthonában eddig nem sok babér termett számunkra, és ez a tendencia tovább folytatódott. Fokozatosan húzott el a zöld-fehér együttes. Előbb a 11., majd a 22. percben Hajmási Milán vette be Papp Máté kapuját, utána pedig – még a szünet előtt Medgyes Zoltán volt eredményes. A félidőt követően valamelyest tudtuk rendezni a sorainkat, Sejben Viktornak és Cseszneki Richárdnak is volt gólszerzési lehetősége, ám a 63. percben Babolek Zoltánt kiállította Bors Balázs játékvezető, és innentől ismét jött a szombathelyi henger. A kiállításnál kissé lejtett a hazai pálya, mivel a két játékos kakaskodott, és ugyan az ellenfél játékosa kezdte, de csak Babolek kapott piros lapot. A szombathelyiek zsinórban hármat lőttek, de a végére azért mi is betaláltunk, a 85. percben Jakab Attila szerzett gólt.

Nézze meg a mérkőzés jegyzőkönyvét!

Vajda Gusztáv értékelése: „Amennyi tőlünk tellett, megtettük, az eredményt túlzónak tartom, mert nekünk is volt legalább négy-öt komoly gólhelyzetünk, amelyek csak az ellenfél kapusának köszönhetően maradtak ki. A kiállítás végképp eldöntötte a mérkőzést, sajnos az esetnél kettős mércét alkalmazott a játékvezető.”


Haladás VSE U19 - Videoton-Felcsút U19 6-0 (4-0)
Nem a legjobbak voltak az előjelek a két csapat találkozója előtt, mivel két korosztállyal fiatalabb gárdával vettük fel a küzdelmet a tabella nyolcadik helyén álló vendéglátókkal. Ennek oka pedig, hogy Disztl László csapata horvátországi túrán vett részt (és lett bronzérmes), és a meccset mindenképpen le kellett játszani. Számított is arra Vajda Gusztáv, hogy csapata beleszaladhat a „késbe”, és jóslata igazolást is nyert. Már az első félidőben tetemes előnyt kovácsolt a szombathelyi együttes, majd a továbbiakban még kettővel megfejelve magabiztosan nyerte is az összecsapást.

Nézze meg a mérkőzés jegyzőkönyvét!

Vajda Gusztáv értékelése: „Nem feltartott kézzel érkeztünk Szombathelyre, de az akadémiai csapat ellen még kompletten is nehéz helytállni, hát még így, hogy lényegesen – két évvel - fiatalabb csapattal álltunk ki ellenük. Megfogyatkozott csapatunkkal ennyire tellett tőlünk, és csak megnehezíteni tudtuk a jól felkészült hazaiak dolgát, de az igazsághoz tartozik, hogy az első öt góljukat kapushibákból érték el.”

Szerző: Wéninger Ákos