MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC - VIDEOTON FC 1-1 (0-0)

Nem tudtunk nyerni Mezőkövesden

Az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy a Mezőkövesd búcsúzott az élvonaltól, nekünk pedig már nem a saját kezünkben van a sorsunk a dobogót illetően.

A 29. forduló zárómérkőzésén győzelmi kényszerben lépett pályára csapatunk, hiszen délután az FTC 1-0-ra nyerni tudott Szombathelyen, így 3 ponttal megelőztek bennünket. Ebben azonban semmi váratlan nem volt, hiszen a meccs előtt José Gomes is elmondta, hogy céljaink megvalósítása érdekében az utolsó két bajnokinkat meg kell nyernünk. A Mezőkövesd pedig abban a tudatban lépett pályára, hogy amennyiben nem szerzi meg a három bajnoki pontot, akkor az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már biztos, hogy kiesik az élvonalból.

Jól kezdtük a mérkőzést, Nikolics már az első perc végén gólt szerezhetett volna, 15 méterről próbálta átemelni a labdát Horváth fölött, azonban a mezőkövesdiek kapusa védeni tudott. A 4. percben ismét Nikolics tornáztatta meg Horváthot, két perccel később pedig Nildo lőtt kapura 18 méterről, de ezúttal is a hazai kapus nyert. A 7. percben Szolnoki mentett nagyot a kapunk előterében, tíz perccel később pedig Velicky cselekedett hasonlóan a túloldalon, aki Álvarez Nildonak szánt labdáját fülelte le még idejében. A Székesfehérvárról érkező közel 150 szurkoló megállás nélkül biztatta csapatunkat, a játékosok pedig küzdöttek, hajtottak, de az első 45 percben nem sikerült a mezőkövesdi kapuba találni.

Fordulás után gyorsan jött a hidegzuhany: Harsányi verte meg Szolnokit a bal szélen, majd az alapvonalról a hosszú oldalon érkező Balajtinak passzolt, aki visszatette a labdát középre, pont Melczer elé, ő pedig néhány lépésről a kapunkba bombázott (1-0). Az 54. percben Álvarez szabadrúgását tolta ki Horváth a léc alól. Öt perccel később Balajti növelhette volna a hazaiak előnyét, de Calatayud hatalmasat védett. A mérkőzés vége felé mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. A 90. percben Juhászt rántották le 18 méterre a hazai kaputól, a labda mögé a csereként pályára lépő Haraszti állt, és gyönyörűen lőtte ki a bal sarkot, a labda még megpattant Horváth előtt, így a hazaiak kapusának esélye sem volt (1-1). A négy perces hosszabbításban három nagy helyzetünk is volt. Először Juhász lövését védte bravúrral Horváth, a kipattanót pedig Zé Luis fölé lőtte. A 94. percben Nikolics került ziccerbe, azonban az ő lövése is célt tévesztett, a vége tehát maradt az 1-1.

Ez a döntetlen egyik csapat számára sem jó eredmény. A Mezőkövesd így biztos, hogy kiesett az NB I-ből, mi pedig távol kerültünk Európától, hiszen csak abban az esetben lehetünk bronzérmesek, ha az utolsó fordulóban hazai pályán legyőzzük a DVTK-t, és a Paks pontot, vagy pontokat rabol az FTC ideiglenes otthonából, a Puskás Ferenc Stadionból.
 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek