TUDÓSÍTÁS

Nem sikerült pontot szereznünk a DVTK otthonában

Barczi büntetőből szerzett vezetést a hazaiaknak a 32. percben, amit Nego egyenlített ki még a szünet előtt. A hosszabbítás első percében Novothny döntötte el a meccset.

A 24. fordulóban az elmúlt héten a Fradi ellen ikszelő Diósgyőr otthonában vendégszerepeltünk. Legutóbb augusztusban jártunk itt, akkor egy emlékezetes meccsen 2-1-re győztünk.

Óvatosan kezdtek a csapatok, a meccs első nagy helyzetére a 17. percig kellett várni, amikor egy balról érkező lapos beadásra Okuka érkezett középen, hét méterről leadott lövését azonban bravúrral védte Kovácsik. Öt perccel később Koman tekert fölé egy szabadrúgást 19 méterről, majd újabb öt perc elteltével Stopira került nagy helyzetbe, de Rados lábbal védte a próbálkozását. A 31. percben Lang és Bacsa találkoztak a tizenhatosunkon belül, utóbbi elesett, Solymosi pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Barczi állt és jobbal a jobb alsóba lőtt. Kovácsik jó irányba mozdult, de nem tudott védeni. (1-0.)

Még szünet előtt sikerült az egyenlítés: Haraszti szabadrúgását Nego mellel levette a diósgyőri tizenhatoson belül, majd egy pattanás után 10 méterről a jobb alsóba lőtt! (1-1.)

A második félidő elején Barczi tesztelte újra Kovácsikot, de kapusunk a helyén volt. Az 56. percben hatalmas helyzet maradt ki: Oliveira gyönyörű labdával ugratta ki Suljicot, aki elhúzott Rados mellett, laposan lőtt, de a diósgyőri kapus visszavetődve óriásit védett. A második félidő közepén Kovácsik perceit láthatta a helyszínen lévő 3300 néző, előbb Bacsa beadását, majd a hazai támadó közeli lövését fogta. A másik oldalon Oliveira próbálkozott beadásokkal, de nem jutottak el a labdák a középen érkezőkhöz. A 84. percben Nikházi lábában volt a gól, de Kovácsiknak köszönhetően ott is maradt, a diósgyőri középpályás közeli emelésébe vetődött bele. Két perccel később Manjrekar bombáját tolta ki a bal felsőből kapusunk. Úgy tűnt megosztoznak a pontokon a csapatok, ám a hosszabbítás első percében Lang elveszítette a labdát a tizenhatoson belül, Elek lecsapott rá, Novothnyhoz passzolt, aki jobbal a jobb alsóba lőtt 14 méterről. (2-1.)

Az eredmény már nem változott, a DVTK megnyerte a mérkőzést. Csapatunk továbbra is a tabella harmadik helyén áll, ugyanúgy 37 ponttal, mint az Újpest és az MTK. Legközelebb szombaton délután lépünk pályára, Felcsúton a Békéscsabát látjuk vendégül. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek